уторак, 29. август 2017.

Završen prvi Rok kamp za devojčice u Beogradu





Završen je prvi Rok kamp za devojčice u Beogradu. Kamp je održan u dečijem odmaralištu "Šuplja stena" na Avali i prvi je Rok kamp za devojčice u regionu.

Trideset devojčica iz 10 gradova širom Srbije ,uzrasta od 10 do 14 godina, učestvovale su od 21. do 27. avgusta u Rok kampu za devojčice, gde su učile osnove sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura.

Kamp je završen koncertom, koji su  polaznice održale i izvele čuvene rok pesme poput "I love rock'n'roll", T N T" i "Marina", a kao najčešći motiv za učešće u kampu, pored želje da nauče da sviraju određeni instrument, devojčice su navodile želju da upoznaju svoje vršnjakinje koje imaju ista interesovanja, koje "ne slušaju narodnjake ili Džastina Bibera".





Organizator kampa je program za afirmaciju ženskog stvaralaštva "Femix" koji je kamp pokrenuo sa željom da ohrabri devojčice da se aktivnije, sa više samopouzdanja bave muzikom i sviraju instrumente koji se ne smatraju "tipično ženskim".

Radionice je vodilo osam aktivnih rok muzičarki: bubnjarka Selena Simić, Tamara Tasić, gitaristkinja Tijana Milivojević, kantautorka Nađa Vračarić, bas gitariskinje Anja Tvrtković i Jelena Mihić, i klavijuaturistkinje Marija Nikolić i Isidora Dimić.

Нема коментара:

Постави коментар