четвртак, 31. август 2017.

FESTIVAL ALTERNATIVNOG ZVUKA “ZRENJANIN ZOVE”





 Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove 06”, po šesti put će biti održan u Kulturnom centru Zrenjanina, 01. i  02. septembra.

“Zrenjanin zove” je projekat nastao 2012. godine kada su zrenjaninski muzičari održali zajedničku svirku u čast rano preminulog basiste Saše Šipčića Šipke. Tada je napravljena i retrospektiva zrenjaninske rok scene devedesetih godina prošlog veka. Angažovanjem gitariste Slobodana Popovića i nekadašnjeg rok pevača Igora Lukovića, a uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina, počela je organizacija festivala pod nazivom “Zrenjanin zove”.

-Rok nastupi nastavili su se koncertom “Regrutacija”, koji je regrutovao sve značajne mlade bendove iz grada. Jedna od manifestacija predstavljala je svojevrsni omaž nekim od najupečatljivijih pop rok grupa i muzičara koji su ostavili značajan trag na zrenjaninskoj i vojvođanskoj sceni – objašnjava Đurić.

Prema njegvim rečima, četvrto okupljanje zrenjaninske alternativne scene organizovano je pod sloganom “Uspavani grad – budi se sad” a prošlogodišnji  nastupi objedili su rokenrol zvuk i predstavili muzičke aktuelnosti u oblasti rokenrola.





U petak će, u Amfiteatru Kulturnog centra, nastupiti bendovi Zemljotres, Mist i Šišarke, a u subotu, na istom mestu, pred publikom će se naći Pitchwais, Overdrive, Empathy soul project i Straight Mickey And The Boyz.

Satnica nastupa:

Petak: 1 septembar
22:00 - 22:45 Zemljotres
23:00 - 23:45 Mist
00:00 - 01:15 Šišarke

Subota: 2. septembar
21:30 - 22:20 Pitchwais
22:30 - 23:20 Overdrive
23:30 - 00:20 Empathy Soul Project
00:30 - 01:30 Straight Mickey And The Boyz


“Zrenjanin je oduvek bio grad rokenrola, žive svirke i znao je da prepozna dobru muzičku priču. Mnogi muzički kritičari navode da je, trenutno, kriza autorske muzike, ali ovaj festival to opovrgava jer nudi dobar muzički zvuk i autorsko delo”, poručuju organizatori.



Нема коментара:

Постави коментар