субота, 22. јул 2017.

Sting dobitnik Porina za posebna dostignuća u muzici




Odlukom Upravnog odbora Porina legendarnom će engleskom muzicaru na koncertu koji će se održati 26. jula 2017. u pulskoj Areni biti dodijeljena nagrada Porin za posebna dostignuća u muzici.

Posebna veza ovog umetnika i Hrvatske traje već dugo, a uoči šestog nastupa pred domaćom publikom Predsednik Upravnog odbora Porina, ugledni hrvatski muzičar Neven Frangeš, uručiće Stingu prepoznatljivu kamenu statuetu.

 “Veselim se što je Sting ponovno u Areni, a nazočio sam i na koncertu prije dvadesetak godina. Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom. I kao autor i kao izvođač zauzima savim posebno mjesto u pop glazbi. U njegovim projektima sudjelovali su uvijek ponajbolji glazbenici, a cijeniti treba i njegove široke obzore i izlete prema jazzu i klasici. Izuzetno poštujem njegov rad i predaja Porina kojeg je Stingu za sva njegova iznimna dostugnuća dodijelio Upravni odbor Porina bit će mi veliko profesionalno i osobno zadovoljstvo“– izjavio je Neven Frangeš, Predsednik Upravnog odbora Porina.

Porin Special Merit Award dodeljuje se istaknutim stranim umetnicima za posebna dostignuća u pojedinim muzičkim područjima. Pre Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd, Roger Waters, autor, producent i frontmen benda Bijelo dugme, Goran Bregović, blues gitaristJohnny Winter, bivši pevač Sex Pistolsa John Lyndon ,jazz zvezde Arturo Sandoval, francuski violinist Jean-Luc Ponty, Ron Carter i Lee Konitz.

Podsećamo, Sting ove godine obeležava 40 godina od dolaska na svetsku rock scenu s grupom The Police, a dolaskom u Pulu s novim albumom i nedavnom nominacijom za nagradu Oscar u kategoriji najbolje filmske muzike, pokazuje da su mu aktuelni uspesi draži od prošlosti. Stingu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, svestrani muzičar Joe Sumner, a priliku da svetu predstavi svoje hitove dobio je i domaći pop rock bend Buđenje.

Turneja 57th & 9th započela je početkom februara, a slavni muzičar na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao svoju raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitaristu Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea, gitaristu Rufusa Millera.

Nakon Evropskog dela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku zatim u  Aziju, a onda se ponovo vraća u Evropu na dogovorene nastupe na odabranim letnim festivalima.


Porin 


Нема коментара:

Постави коментар