недеља, 30. јул 2017.

Obrada pesme "Čuvaj se" grupe K.I.P. dobila video izdanje




Treće izdanje "Zimzeleno A novo" najavljeno je singlom “Čuvaj se“, numerom koja je pomalo ostala u senci ostalih megahitova jednog od najpopularnijih bendova osamdesetih godina prošlog veka Denis & Denis.
Obradu pesme, idejni začetnik projekta Zlatko Turkalj poverio je grupi K.I.P. čija se pesma “Nestani” često mogla čuti u programu HR2 i emisiji Music Pub, zahvaljujući odličnoj produkciji i posebnom vokalu pevačice Željke.
Za novu produkciju pesme "Čuvaj se" zaslužan je, uz članove grupe K.I.P.,  i Hrvoje Prskalo, a premijerno je izvedena u emisiji Music pub na 2. programu Hrvatskog radija.




“Svakom novom verzijom u ovoj glazbenoj akciji ne želi se dobiti tek običan prepjev, samo nova snimka, već pjesma koja će zadržati osnovnu melodiju, ali i potrebni kreativni odmak od originala i što je važno, čvrstu povezanost s novim izvođačem. To nije uvijek lako postići jer radi se o zadacima – pjesmama koje su glazbeni dokumenti svoga vremena. No, što se tiče grupe K.I.P. oni su u potpunosti uspjeli”, komentarise popularni Turki svoj odabir.

Dokaz ispravnosti odabira je i oduševljenje samog autora pesme Davora Tolje izvedjenjerm grupe K.I.P. koji je za emisiju Music Pub izjavio kako je to “najbolja obrada bilo koje pjesme grupe Denis & Denis” te da bi tako izvedenu pesmu zapamtio i poželeo je ponovo čuti i da nije njen autor.


Нема коментара:

Постави коментар