субота, 29. јул 2017.

15.Rastok Fest - 04. i 05. augusta u Jelahu
Rastok Fest (RF) je muzički festival koji organizuje Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha i bavi se pitanjima kulture i društvenog aktivizma mladih. RF se već godinama uspešno organizuje i okuplja pre svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umetnike i omladinske lidere/aktiviste iz cele Bosne i Hercegovine i Balkana.

RF je kreiran s ciljem promocije mladih neafirmisanih bendova, umetnika i omladinskih lidera/aktivista kroz kreiranje neovisnog društvenog i kulturnog prostora otvorenog i dopadljivog za sve mlade ljude.

RF omogućava mladim ljudima da postanu agenti kulturnih promjena i promotori demokratskih procesa, mira, tolerancije, volonterizma, kulturnih različitosti i razumevanja, neformalnog obrazovanja i ljudskih prava.Jubilarni 15. Rastok Fest , održace se 04. i 05. augusta u Jelahu, a nastupaju:


Petak 04.08. (ulaz slobodan)

DJ TRIKSID / JelahDJ BOJAN POPOVIC / TeslicHANGOVER Bend / Banja LukaProslava jubileja 15.godina Rastok Festa

Subota 05.08.

NERMIN PUŠKAR / BiHMAMURLOOK / Ska Punk Rock / Beograd / SRBMEDIA STRES / Alternativni Rock / Čakovec/HRJUFKAMENTAL / Punk Grunge / Mostar / BiHSFOR / Grunge Progressive Underground / Jelah / BiH

Cena ulaznice 7 KM u pretprodaji, 10 KM na dan festa.

Pretprodajna mjesta: Caffe bar Genereracija Jelah, PUB Marshall Jelah


"Kroz proteklih 14.godina održavanja festivala izgradili smo mostove muzike, dijaloga, nade i ljepših pogleda ka budućnosti. Spojili smo i u uzavreli balkanski festivalski eter pustili stotine autorskih pjesama i imali prilike uživati u kretivnom predstavljanju preko 150 mladih i neafirmisanih bendova.

Uspjeli smo, a to je uistinu bio i najteži zadatak, obezbjediti nastupe najvećih komercijalnih muzičkih izvođaca sa prostora zemalja ex-Yu.Zajedno sa Vama promovisali smo kroz muziku univerzalne vrijednosti i davali jedan poseban ritam ovom neobično ” čudnom ” vremenu i prostoru u kojem živimo.

Sva ova naša druženja, iskustva, ples i urnebes stopili smo u službeni moto našeg festivala, kojeg ćemo svi zajedno ponovo pokrenuti 04. i 05. augusta. Podržite naše zajedničko petnaestogodišnje muzičko principijelno putovanje i zadržite svoje poglede u tom pravcu, jer zajedno čuvamo temelje Rastok Festa: ”

Naš most je muzika i dijalog bez granica ”…..

UMF Rastok Fest
Нема коментара:

Постави коментар