четвртак, 27. април 2017.

Studio Mano - Likovni RNR Spektakl - SKCNS Fabrika - 03.majDečija likovna radionica Studio Mano, Vas poziva na otvaranje izlozbe decijih radova skole slikanja i crtanja, 03. maja u SKCNS Fabrika. Budite tacni i veseli, a na otvaranju izlozbe očekuje Vas iznenadjenje.


                                                             Alice Cooper,
                                                           Isidora 6 godina  

                                                                  Leonard Cohen,
                                                                  Sanja,11 godina

                                                                       Blondie
                                                                  Petra, 7godina

                                                                   Jimy Hendrix
                                                                Aselj, 14 godina

                                                                        Iggy Pop
                                                                  Mila,16 godina


Dečija likovna radionica Studio Mano je od 2008 god. saradnik MSUV u okviru programa Edukacija _ program za najmlađe. U program su uključena deca uzrasta od 4 do 14 godina.

Rad sa decom baziran je na teorijskoj i praktičnoj edukaciji, koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku deci, kroz grupni i individualan rad i  širok spektar tema i materijala; učenje kroz rad i igru; upoznavanje sa delima i pravcima moderne umetnosti, kroz saradnju sa kustosima MSUV i uključivanjem u njihove programske aktivnosti, kao i afirmaciju mladih kreativaca, putem aktuelnih konkursa i izložbi.

Programom rada obuhvatili smo I  najmlađi uzrast od 3 I 4  godine. Rad sa njima baziran je na igri i učenju, kroz boje i oblike. Crtanjem I slikanjem u različitim slikarskim materijalima i tehnikama, deca razvijaju motoriku i veštinu komunikacije i na taj način postaju spremniji za predškolske i školske ustanove.

Edukaciju realizujemo i u dogovoru sa osnovnim školama, u izložbenim prostorima Muzeja savremene umetnosti Vojvodine kako bi najmlađi imali neposredan kontakt sa delima i tendencijama savremene umetnosti.

Polazeći od pretpostavke da obrazovanje predstavlja snažan instrument kulturnog razvoja,  Studio Mano i MSUV  žele da  sprovedu prepoznatljivu kulturnu politiku,  koja će omogućiti participaciju dece u javnom  kulturnom životu grada u kom žive I šire.

Program studia realizuju:

Dejana Nešović, dipl. slikar

Mia Stojanović, dipl. vajar  

Adresa: Bulevar Kralja Petra 33/29, 21000 Novi Sad, Serbia

Нема коментара:

Постави коментар