среда, 26. април 2017.

Nišville jazz festival obeležava Svetski dan džezaNišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, šesti put za redom proslaviti Svetski dan džeza u nedelju, 30.aprila koncertima u Nišu i Bujanovcu.

Kao nastavak saradnje započete projektom "Džez – multikulturalni izraz" 2012, Nišville jazz festival i Dom kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu će upriličiti koncert za INTERNATIONAL JAZZ DAY u sali Doma kulture od 20h, gde će nastupiti sastavi Irish Clovers iz Niša i Strangers from south iz Bujanovca.
Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u saradnji sa klubom
Feedback u nedelju, 30.aprila od 21h.

Nosioci programa biće Milan Petrović Quartet iz Beograda i DJ Master Flow iz Subotice, a predviđen je i tradicionalno jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.
Ovom prilikom pozivamo ovdašnje muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano "džemovanje" donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.
Master Flow, DJ i producent iz Subotice, jedan je od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji Bendtronica. Zvanični je muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine. Dj host je novosadske muzičke večeri JazzySad u kojoj kombinuje jazz-funk, modal, latino i disco trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer Midnight JazzDance stejdža na renomiranom Nišvil džez festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestiznom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost dj beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu.

Bend Milan Petrović Quartet (MPQ) oformljen je u martu 2011. godine u Beogradu i danas je jedan od aktivnijih instrumentalnih bendova. Prvi javni nastup imali su 24. marta 2011, na sessionu u okviru izložbe “Serbian Soul, БРЕ” fotografa Ivana Grlića. MPQ izvodi instrumentalni, funk, blues, jazz, sa raznim elementima world music-a, baziran na kompozicijama Milana Petrovića i karakterističnim aranžmanima svetskih i domaćih tema.
Do sada imaju pet izdanja, i to "Excursion", "Favorites", live sa tri pesme "High Voltage Studio Sessions Vol.2", "Live @ Nišville Jazz festival 2014" i "Dates" objavljen 30.05. 2016. godine, a snimili su ga u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem.

Satnica nastupa:
21 – 22h DJ Master Flow
22 – 23h Milan Petrovic Quartet
23 – 02h Jam Session

Ulaz za sve programe je besplatan!

Нема коментара:

Постави коментар