петак, 31. март 2017.

Scorpions prvi put u Srbiji, u Kombank Areni, 7. decembra




Jedan od najtraženijih bendova hard rock scene Scorpions održaće koncert prvi put u Srbiji, u Kombank Areni, 7. decembra u okviru svoje svetske turneje Crazy World Tour.

Pre tačno deset godina, njihov koncert bio je najavljen u istom prostoru, ali je otkazan i fanovi nikada nisu dobili objašnjenje.

U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u "Rock and Roll" Holu slavnih. Proglašeni za "heroje heavy metala" i "ambasadore rocka", osvajali su brojne nagrade, uključujući dve "World Music Awards" i više "Echo" nagrada.

Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan deo istorije nemačke grupe. Važan deo je njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više hiljada koncerata na svim delovima planete.
Bili su prvi zapadni rok bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Nastupom na festivalu "Moskou mjuzik pis", 1989. godine, Scorpions su definitivno osvojili Rusiju kao i inspirisali Klausa Majnea da napiše numeru koja je ubrzo postala himna konačnog pada gvozdene zavese - "Wind of Change".





Njihove pesme "Still loving you" , "Wind of Change" i "Send me and Angel" postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama ali i pored neverovatnog uspeha ovih balada, Scorpions su prvenstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni pesmama kao što su "Rock You Like An Hurricane", "Blackout" , "Dynamite" i dr.

Ulaznice za koncert rok legendi biće uskoro u prodaji.



Нема коментара:

Постави коментар