среда, 29. март 2017.

Goran Ćine Stevanović predstavlja nam "Njene boje"



Jagodinski pevač i gitarista Goran Ćine Stevanović snimio je novi autorski promo disk sa kojim je ponovo pokazao koliki je njegov muzički rad zaista poseban i izuzetno kreativan. Ono što se odmah nameće je šarenolikost stilova i žanrova gitare, koja je umela da bude i totalno melanholična i prevesela i razigranih tonova, i totalno rokerska, pa čak i sa primesama raznih svetskih stilova što još više raspršava pozitivnu atmosferu pri slušanju što samo potvrdjuje njegovo gitarsko umeće. Potpuno ambijentalni stil i takav prizvuk boji čitav album.




O glasu i pevačkom kvalitetu ne treba trošiti puno reči jer u svakoj pesmi ima dovoljno emocije da nikoga ne ostavi ravnodušnim. Ono što je još maestralnije je to što je i sama slika omota CD-a uradjena kao potpuni original za album koju je naslikala kraljevačka slikarka Lela i time još više obogatila čitav projekat. Prava i predivna slika koja na potpuno idealan način oslikava tonski deo projekta. Ono što već znamo jeste to da već neko duže vreme ta slikarsko muzička saradnja nije samo profesionalna što verovatno odlično objašnjava i sam naziv albuma NJENE BOJE, pa onda još možemo i da pretpostavimo kome je i namenjen, što čitavoj priči daje još veći šarm. A dokaz za to se krije i u samim pesmama, ali to bi bilo lepo da baš i sami pokušate da otkrijete. Ćine je na veoma originalan i lep način kroz nazive pesama objasnio čije su to boje i koga je on to naslikao, ali muzikom, notama i akordima.




Sve pesme govore o nekoj devojci, opisuje se skoro sva njena lepota i način života, sva njena lepršavost. Može se osetiti i kada je bila tužna i kada srećna i šta je volela i šta nije i da je drugačija jer pleše poput magije, da se u ovom svetu snalazi kao Alisa u zemlji čuda, i da je njen svet neki bolji svet, da je ispred nje uvek srećan dan, da joj je jutro u zlatnim bojama, da joj se svako obraduje kada kaže eno je, da je baš kao iz bajke slatko luckasta, da je nepredvidiva kao avantura i da boje svet te njene boje. Sve lako može da podseti na neki mjuzikl sa puno mašte.




Takodje, CD vrvi od akustičnih gitara za razliku od većine ranijih Ćinetovih pesama koje su bile više naelektrisane električnim gitarama, ali čak i pored toga, interesantno dobra produkcija i odlično osmišljene pesme daju toliko energije, da slobodno možemo reći da itekako i u njima ima pravog pravcatog roka. Album jeste produkt iskrene inspiracije, ali isto tako lako može inspirisati svakoga ko ga bude preslušavao. Puno letnjih nota, sunčane atmosfere, vere, romantike i ljubavi. Jagodina ima puno dobrih muzičara, a Ćine uvek pronadje način iskreno da iznenadi i obraduje. I njegovim notama i njenim bojama... Iskrene preporuke: Ćine - "Njene boje"

Нема коментара:

Постави коментар