недеља, 19. фебруар 2017.

Mikser Big Bend: Priča o Glen Mileru




Big Bend vraća se na scenu Mikser House-a u utorak 28. februara sa početkom u 22:30h. Orkestar koji čine svirači različitih generacija, ali jednake ljubavi prema muzici, vec nekoliko godina nastupaju u Mikser House-u i opet ce povesti publiku na nezaboravno putovanje kroz istoriju džeza.

Na repertoaru ovog benda se nalazi muzika koja datira jos iz vremena zlatne ere svinga kao sto su kompozicije Glena Milera, preko poznate filmske muzike, vrucih latino ritmova, pa sve do savremenih dzez rok kompozicija. Ovaj petnaestoclani bend je osnovao jedan od doajena srpskog dzeza trubac Goran Grbic, koji ujedno njime i diriguje.

U koncert Big Benda uvešće nas projekcija filma Priča o Glenu Mileru (The Glenn Miller Story) koja počinje u 20:30h.
Film Priča o Glen Mileru je biografski film snimljen 1954. godine o jednom od najznačajnijih džez muzičara 20. veka.
Glen Miler je počeo karijeru kao trombonista u manjim noćnim klubovima Njujorka nudeći poznatim izvođačima svoje kompozicije, da bi vremenom, krajem tridesetih godina prošlog veka, postao vođa jednog od najuspešnijih džez orkestara u istoriji džeza.

Iako potpuno predan muzici, bio je i uzoran porodičan covek, čija je zena sa kojom je imao dvoje dece, imala puno razumevanje za njegova česta odsustvovanja od kuće zbog poslovnih obaveza.Za vreme Drugog svetskog rata, Miler vodi vojni orkestar sa kojim takođe izvodi svoja dela i sa kojim odlazi u Englesku gde zabavlja američke vojnike.

Film je poznat i po tome sto se u njemu pojavljuju i muzičari iz Milerovog vremena kao sto su Luj Armstrong, Ben Polak i Dzin Krupa.
Glavnu ulogu u filmu igra Dzejms Stjuart.
Cena ulaznice iznosi 300 dinara a možete je nabaviti u Mikser House-u i prodajnim mestima Gigs Tix-a.

Нема коментара:

Постави коментар