петак, 24. фебруар 2017.

DESETI DEMOFEST DONOSI BROJNA IZNENAĐENJA!




Banjalučki „Demofest“ ove godine slavi jubilej, a za deseti rođendan će dobiti specijalni muzički poklon – sopstvenu himnu, otkrivaju organizatori.

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M. O. R. T. i ZAA, bendovi koji su među najuspješnijim pobednicima „Demofesta“. Oni su i došli u Banjaluku kako bi zajedno snimili tu pesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti „Demofest“ donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

„Odlučili smo da malo proširimo ‘Demofest’ priču, pa će festival tako, pored glavne ‘Basstion’ bine, na kojoj će takmičiti 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. ‘Beton bina’, biće smeštena na letnjoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gde je sve i počelo. Na ovoj bini će se takmičiti 20 demo-bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini“, otkrila je Brankica Janković, direktorka „Demofesta“.

Također, u godinama kada se festivali gase i nestaju, Banjalučka pivara je obradovala ‘Demofest’ najavljujući podršku festivalu u naredne tri godine.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel je podsjetio na činjenicu da se za deset godina festivala prijavilo preko 3.500 bendova, nastupilo više od 300, a sviralo oko 1.400 glazbenika iz 13 zemalja.

Dalibor Ritan, country manager kompanije Huawei za BiH je čestitao ‘Demofestu’ na desetljeću postojanja i rekao da se raduje što Huawei i ove godine može pružiti podršku mladim talentima, te dodao da će službeni telefon festivala biti Huawei P10.

Ovogodišnji ‘Demofest’ će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banja Luci, a imena izvođača koja su za sada poznata su ‘Dubioza kolektiv’, ‘Funkerman’ i ‘Freemasons’. Još uvek je otvoreno i takmičenje za demo bendove, a svi detalji se mogu naći na službenom siteu festivala demofest.org.

Нема коментара:

Постави коментар