понедељак, 30. јануар 2017.

Konkurs za izlaganje na Festivalu srpksog podzemlja



Pozivaju se svi koji sebe smatraju andergraund vizuelnim stvaraocima da pošalju radove na konkurs za izlaganje na Festivalu srpskog podzemlja. Festival će biti održan u subotu, 25. februara, a izložba postavljena u holu na prvom spratu Doma omladine. Ovogodišnja, treća po redu izložba pod nazivom „Podzemne mikro utopije“ ima za cilj da predstavi stvaralaštvo umetnika koji borave u prostoru andergraunda. Pojam andergraund (underground) preuzet iz engleskog jezika odnosi se na prostor koji je ispod zemlje – podzemlje, tajni, skriveni prostor, kao i na sve organizovane grupe, avangardne umetničke pokrete i pojedince koji svojim aktivnostima pružaju otpor vladajućem vrednosnom sistemu u svim oblastima čovekovog delovanja. Kako pomenute aktivnosti nastaju izvan kontrole vladajućeg komercijlnog sistema i ukazuju na njegove nedostatke i probleme, često ostaju daleko od očiju šire javnosti.

Izložbom „Podzemne mikro utopije“ afirmiše se andergraund stvaralaštvo i predstavlja se fenomen andergraunda kao ostvariva utopija, skriveni prostor koji okuplja različite stvaraoce koji grade sopstveni stav o životu i društvu, stav koji nije opterećen vladajućim vrednosnim sistemom.
Naziv „Podzemne mikro utopije“ odnosi se na utopije koje umetnici ostvaruju svojim pozicioniranjem u andergraundu u okviru kojeg formiraju nezavisno delovanje i odnos prema svetu. U tom smislu, tema je slobodna, kao i medij. Možete nam poslati crteže, ilustracije, slike, kratke filmove, video-instalacije, digitalne printove, grafike, objekte, skulpture, gifove, fotografije, vizuelnu poeziju...
Prednost će imati radovi manjeg formata kako bi što više autora bilo zastupljeno na izložbi. Kada je u pitanju video-format, biće prihvaćeni samo radovi u trajanju do 5 min. Propratni katalog izložbe obezbeđuje organizator.

Prijave možete slati do 13. februara 2017. Rezultati konkursa biće objavljeni 15. februara na facebook stranici Festivala, i putem i-mejla. Autori čiji radovi budu prihvaćeni, biće naknadno obavešteni putem i-mejla o ostalim detaljima i obavezama u vezi sa postavkom izložbe i štampanog materijala.
Prijava treba da sadrži:
- do 5 fotografija radova sa opisom (dimenzije, način postavljanja u prostoru i ostale informacije koje smatrate da su važne)
- link putem kojeg možemo da pogledamo video, film... (u slučaju da konkurišete video-materijalom)
- kratku biografiju i/ili koncept, kratak tekst o stvaralštvu, radovima...

Prijave i pitanja sa naznakom FSP – izložba, šaljite na i-mejl adresu:
festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар