петак, 23. децембар 2016.

The Government iz Bitolja, objavljuje svoj novi video singl "Rain"



Godinu dana nakon objavljivanja prvog studijskog albuma "Razbudi me!" jedan od najznačajnijih aktivnih makedonskih bendova, The Government iz Bitolja, objavljuje svoj šesti video singl sa njega, urađen za pesmu "Rain".
Ovim spotom se zatvara projektovana programska celina i nastavljaju se završni radovi na novom dugosvirajućem izdanju.



"Rain" je režirala Hana Milenkovska i u njemu igraju Valentino Apostolovski i Andrijana Andreeva. Za kamere su bili zaduženi Martin Popovski, Tomi Mm i Zlatko Nikodinovski, dok je i ekipa za montažu neobično brojna - Keti Talevska, Martin Popovski i Zlatko Nikodinovski.
Sniman je na dve lokacije, u Univerzitetskoj sali i na krovu jedne zgrade u Skoplju.
U svetlu aktuelnih političkih previranja u Makedoniji ovo je, po njihovim rečima, jasna i nedvosmislena poruka sa koliko se apsurdnih stvari normalan čovek suočava u jednom korumpiranom društvu koje više nije u stanju ni da vidi, ni da oseti svu lepotu prostranstava koja ga okružuju.

Uz ovaj singl The Government je načinio i kraći video poster "Budenje (toa e toa)" u kome članovi grupe govore o današnjoj, izuzetno teškoj, situaciji u kojoj se nalazi alternativna muzika u Makedoniji i daju predloge kako bi ona mogla da se revitalizuje.



Nakon mukotrpnog višemesečnog stvaralačkog napora bend The Government iz Bitolja pre godinu dana objavio je album prvenac “Razbudi me!” za beogradsku izdavačku kuću Take It Or Leave It records.
Album se može naći na svim digitalnim platformama, ali i u fizičkom (CD) formatu.

Album "Razbudi me!" sadrži osam autorskih kompozicija, napunjenih tekstovima sa jakim socijalnim kontekstom, inspirisanih svakodnevnim pitanjima koja muče malog balkanskog čoveka - kako živimo svoje živote kao delovi imaginarnog sistema koji nazivamo "Demokratijom". Album sadrži iskrene i jasne poruke, nekada simbolične, nekada sarkastične, često ironične, ponekad surovo bukvalne, s jasnom namerom da dopru do što više istomišljenika. Pet pesama urađeno je na makedonskom jeziku, dok su tri načinjene na engleskom, uz napomenu da im je jedina bitna karakteristika da prenesu poruku, bez obzira na kom jeziku. Album je snimljen u studiju Mladinskog Kulturnog Centra u Bitoli. Za tehničku podršku zahvalni su Dimitru Zirovu - Zirku, miks i mastering uradio je Goran Janevski, dok se za vizuelni koncept i grafički izgled pobrinuo Zlatko Nikodinovski.




Biografija:
Godine 2014., u vreme mnogih burnih dešavanja, četiri obična lokalna junaka ove priče osnivaju The Government u slavnom makedonskom gradu Bitolju.
Svi oni u to vreme već imaju ozbiljne muzičke predistorije, svirajući po različitim kultnim sastavima, ponekad se sudarajući u raznim postavama. Zajedno su ipak nosili težinu nemilosrdne društvene stvarnosti. Tako su, u jednom trenutku, rešili da spoje svoje ideje, misli, osećanja, probleme i svojom kreativnošću probaju da se izraze kroz novi zajednički projekat.
Danas su svedoci svog magičnog putovanja i činjenice da sve više ljudi uživa u njihovoj muzici i rečima. Ova priča je samo početak i nastaviće se vrlo brzo. Do tada, biti heroj znači - opstati i napraviti promenu najpre u svojoj okolini, dok krugovi ne počnu da se šire.




Нема коментара:

Постави коментар