уторак, 13. децембар 2016.

ŠKM Banda + Lira Vega, 15. decembar - Elektropionir



Kataman, Distune Promotion i Odličan Hrčak predstavljaju svirku slovenačkog post-rock sastava ŠKM Banda i beogradskog elektro-pop rock benda Lira Vega u četvrtak, 15. decembra u klubu "Elektropionir"


ŠKM Banda (Slovenija)
Prekmurski kvartet „ŠKM Banda”, originalno iz slovenačkog gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenačkom muzičkom području u poslednjoj deceniji. Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postali su važan deo tamošnje „lokalne” scene.
Muzika koju svira slovenački bend „ŠKM banda” (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem džeza, folka i nojza.
U poslednje vreme „ŠKM banda” istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dve gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas. Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom poslednjem izdanju „Panontikon”, ali bučni i katarzični trenuci su još uvek prisutni u njihovoj muzici.


Lira Vega (Srbija)
Lira Vega je bend koji postoji od kraja XX veka, u početku četvoročlana rok postava, vremenom evoluira u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević) koji 2015. godine izdaje treći studijski album "Duhovi" (Lampshade Media). Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i "uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene". Dvojac na sceni izvodi pesme sa aktuelnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.

Нема коментара:

Постави коментар