понедељак, 26. децембар 2016.

DEL ARNO BEND PROSLAVIO 30. ROĐENDAN




Jedan od najpoznatijih rege sastava na Balkanu „Del arno bend” obeležio je 30 godina karijere nesvakidašnjim koncertom u Domu omladine. Sala „Amerikana” bila je mala da ugosti sve obožavaoce popularnog sastava D.A.B.

Bilo je to skoro porodično okupljanje. Rođendan beogradske grupe okupio je i bivše članove koji su bili deo „Del arno” istorije. Trinaestočlani sastav na ovom koncertu podelio je binu sa čuvenim Hornsman Kojotom (Nemanja Kojić, „Eyesburn”, prim. aut.) koji je svoje prve korake u svetu rege muzike napravio upravo u D.A.B.-u. Uz zvuke neizostavnog trombona koji pruža pravi rege šmek uživalo je stotine poštovaoca.

Šireći pozitivnu energiju, ljubav, mir i toleranciju kroz pesme „Del arno bend” još jednom je pokazao i dokazao zašto se održao na sceni pune tri decenije. Armije obožavatelja jednoglasno su otpevali numere „Mi smo pošli”, „Nije me strah”, „Igraj dok te ne sruše”… Publika je imala priliku da čuje neke od dobro poznatih hitova kao što su „D.A.B. je tu da spaja”, „Dim iz moje lule”, „Treći svet”…

„Del arno bend” osnovali su braća Jovan i Vladan Matić 1986. godine. Oni su prva autorska rege postava u SFR Jugoslaviji koja od samog početka neguje melodijsku ruts muziku. Iza sebe grupa ima četiri studijska, jedan lajv album, kompilaciju i singl.




Izvor politika.rs

Нема коментара:

Постави коментар