петак, 25. новембар 2016.

Tamara Obrovac & Transhistria ensemble - 20 godina diskografske karijere




Etno jazz diva Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble održaće veliki koncert u kinu Urania 25. novembra u 20 sati.

Osim što slavi 20 godina diskografske karijere, ova velike pevačica, flautiskinja, kompozitor i autor tekstova, nedavno je izdala i novi album "Canto amoroso", čiji je vrhunski kvalitet prepoznala kritika i publika, kao i novi spot za singl "Tango istrando"






Sam singl "Tango istrando" , kratak je,dinamičan i razigran instrumental,u kome je i glas Tamare Obrovac u službi instrumenta. Melodiju za ovu reinterprentaciju tanga, kroz prizmu Istre, Tamara je,kako kaže, već dugo imala u glavi, pre nego što ju je, zajedno sa svojim sjajnim muzičarima pretočila u pesmu.
Vrckavu i melodičnu pesmu prati spot, sniman u maniru nemih filmova u istarskom narodnom kazalištu, kao i na ulicama Pule...

Režiju i montažu spota potpisuje Don Bobo, a o spotu pevačica kaže: "Naša se vesela družina lijepo zabavljala tijekom snimanja pa vjerujem da ovaj sasvim nepretenciozan video uradak lijepo ilustrira izreku da su glazbenici kao djeca".







Osim u Osijeku, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble obiležće jubilej i u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) 26.11., a paralelno se nalazi i na evropskoj turneji koja pokriva Litvu, Austriju, Švajcarsku i Sloveniju.

Ulaznice za koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensemblea mogu se kupiti na blagajni kina Urania po ceni od 90 kuna u pretprodaji i 110 kuna na dan koncerta, a možete ih rezervisati i mailom info@kinematografi-osijek.hr ili ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili pozivom na telefon Uprave 031 205 501 u vremenu od 9-17 sati, odnosno kina Urania 031 205 507 u vremenu od 17-23 sata.

Нема коментара:

Постави коментар