уторак, 22. новембар 2016.

PPT i Vizelj - 26. novembar - Elektropionir




06.11.2016. godine u Elektropioniru, Cetinjska 15, imaćete priliku da doživite muzički udar od strane dva mlada benda - PPT i Vizelj.

Ulaznica je 300 dinara, a svirka počinje od 21h.



PPT, više ne tako mladi beogradski muzički doživljaj, prestavlja se alternativnoj beogradskoj publici Cetinjske ulice, negde na polovini rada na albumu prvencu za koji se skupljaju pare, volja i smisao. Iza sebe imaju preko 500 nastupa i 600 singlova, 7 hiljada ženskih fanova i nešto manje muških. Talas koji jašu nazivamo novi novi val, a u prevodu na normalni ljudski jezik to bi bilo nesto najbliže rap-core muzičkom žanru. Za stare fenove, pripremaju buljuk novog materijala, dok će budući pratioci PPT kulta moći da uživaju u sada već klasičnim hitovima poput SLABO, LUDAK i ŽUNINJO. Bend je nadaleko poznat po svojim ispitivanjima različcitih medija, te se tako rad grupe može videti u jednom studentskom filmu, jednom dokumentarnom, čuti na radiju ili pak pogledati i poslušati kroz njihov video za hit singl SLABO.



Vizelj je alternativni beogradski bend oformljen 2013. godine. Trenutno su u fazi promocije svog prvog albuma "Naj Bolji".

Album, kao nastavak ideja prvog EP-a, formirao se tokom dve godine u beogradskom umetničkom centru, bivšoj zgradi državne štamparije, BIGZ-u.
Bend je ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera, i kao rezultat toga nastao je album koji skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu. Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, klimavog basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje.
Albumu su prethodila 3 singla, pesme Nosorog, Ritam mašina i Mamuze."

Нема коментара:

Постави коментар