субота, 26. новембар 2016.

Dreamsphere - Asphalt chant - Groteska - 04.decembar



                         Dreamsphere & Asphalt chant & Groteska -nedelja 04. decembar


Dreamsphere (SLO) - Internacionalni moderni/pop metal bend, koji je formirao najmlađi član bendova Condemnatio Cristi i Noctiferia sa željom da na sceni predstavi moderni metal bend sa elementima gothic rock-a, pop-a and melodic death metal-a. Bend koristi i klasične i moderne metode pisanja pesama. Objavili su svoj debi album pod nazivom "The Darkest Experience", pod izdavačkom kućom HTT Records iz Manchester-a u aprilu 2016 .Pesme je pisao mahom Denis Mauko uz pomoć Damjana Tomoskia. Ono što je specijalno kod ovog albuma je činjenica da je bend koristio živi hor i mnogo minimalističkih elektronskih elemenata za ceo ambiijent u pesama.






Asphalt Chant (SRB) - Asphalt Chant je Darkwave projekat iz Srbije nastao 2007. Frontmen je osnivac benda i autor svih pesama, Alimpije Gregor Sizeren.
Pored autorskih pesama, zivi nastupi benda se sastoje od izvodjena velikog broja pesama iz Darkwave/Gothic opusa (Bauhaus, Joy Division, Fields of the Nephilim, The Cure, Lycia, Mizar...).
Autorske pesme su unikatan i nesvakidasnji spoj Darkwave/Gothic zanra sa Ambijentalnom muzikom i Vizantijskim crkvenim pojanjem
Engleski novinar i pisac Mik Merser, koji je ujedno i najzaslužniji za etabliranje gothic rocka kao žanra, posvetio je pažnju Asphalt Chant-u u svojoj knjizi „Music To Die For”, koja se bavi muzičkim pravcima poput: ambient, cabaret noir, deathrock, goth, gothic metal, horror punk, melodramatic song, post-punk, i psychobilly.





Groteska - Band - Bend Groteska je osnovan 2006. godine. Četvoročlani sastav se okupio sa idejom da razvija muzički pravac na koji su donekle uticali dark metal i gotik rok bendovi. Sviraju mračnu, ali melodičnu muziku. Tekstovi su na srpskom jeziku, a tematika pesama je aktuelna, ali se rimuje i sa nekim dalekim vremenima. Izbegavajući trend banalnih i pojednostavljenih refrena, dubok lirski ton je standard koji je bend Groteska stavio ispred sebe. Groteska od početka radi na promociji kroz video radove, pa je tako u snimanju spota za pesmu "Nimfetamin" učestvovao i glumac Svetozar Cvetković.Snimljeni su i spotovi za pesme: "Zloduh", "Krivotvorenje" i "Dan više".
Albumi: "Minut tišine" (2011. - Dark Revolution) i "Podzemne vode" (2015. - Miner Recordings).
Bend je svirao po gradovima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od nastupa izdvajamo: finale Hit-a 202- ke 2006., Inter ART City 2008., - kao podrska bendu "Bjesovi", EXIT 2007., EXIT 2011., EXIT 2014.





Svirka počinje od 20h, ulaz je 300din 

Нема коментара:

Постави коментар