уторак, 29. новембар 2016.

"Dare to come along with the wind" - Turneja bendova Jester's Play i Stray Dogg





Ljubitelji indie rock scene će u decembru moći uživati u svirkama beogradskog Stray Dogg-a i mostarskog Jester's Play-a.
Stray Dogg, melankolični indie rock band iz Beograda i Jester's Play, indie rock band iz Mostara  rade zajedničku turneju po gradovima BiH. Turneja "Dare to come along with the wind", koja obuhvata gradove: Tuzlu, Sarajevo i Mostar, počinje drugog vikenda u decembru.
Oba band-a održaće koncertnu promociju svojih zadnjih objavljenih albuma. Stray Dogg promovše svoj treći album "Come along wind", dok će Jester's Play predstaviti svoj debi album "Sapere aude".  Svi posetioci će moći kupiti karte na dan koncerta, po ceni od 5 KM.

Koncerti će biti održani u:

Klub Palma / Dom Mladih Tuzla ( Tuzla ) –  petak 9.12. u 21h

Centar Skenderija / Dom Mladih, Amfiteatar ( Sarajevo ) – subota 10.12. u 21h

OKC Abrašević ( Mostar ) – nedjelja 11.12. u 21h






Jester's Play (JP) je muzički sastav iz Mostara, okarakterisan kao indie rock band. Osnovan je 2010. godine.
Članovi benda:
- Mak Kalem- kantautor, vokal
- Haris Karahodžić- gitara
- Dražen Mikulčić Funga- bas gitara
- Faris Jelovac- bubanj, perkusije
Album prvenac '' Sapere aude '' snimaju 2014. u Zagrebu u NLO studiju kod producenta Srđana Sekulovića-Skansija koji je okarakterisao JP kao Indie rock band. Uspešna saradnja rezultovala je modernim, svetskim zvukom i pomalo vintage atmosferom kojom su bili prepoznatljivi njihovi uzori zapadne ''progressive'' rock scene s kraja 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Šest pesama koje su nalaze na prvencu Jester's Play-a je napisao frontman band-a Mak kalem, a tekst za pesmu "Clown & Ballerina" potpisuje Mili Tiro.

Album "Sapere Aude" je predstavljen i široj javnosti na festivalima: Americana Night
 ( Beograd ), Demo fest ( Banja Luka ), Rovinj Music Fest ( RMF ), West Hercegowina Fest ( Široki Brijeg ), gde je naišao na odlične reakcije publike. Nastupajući na festivalima u regionu, bend je upoznao Zdenka Franjića, osnivača nezavisne izdavačke kuće "Slušaj najglasnije", koji je objavio album "Sapere aude" u leto 2015 godine.
Kantautorske pesme koje možete poslušati na albumu uglavnom govore o ljubavi ili
" tipovima " ljubavi kao sto su platonska ljubav, neuzvraćena ljubav, ljubav prema prirodi, te večnoj borbi za svoj put i sreću za kojima tragamo u ovom životu. Pesma " It " je pesma koja govori o pojmu energetskog vampirizma koji je sve vise zastupljen u društvu, odnosno vampirima koji opstaju kradući ideje, snove i kvalitetnu energiju.
Materijal banda je dostupan na svim društvenim mrežama, a album možete naručiti putem online store-ova. Cilj banda je sviranje na festivalima širom sveta i specifčnim lokacijama i klubovima vezanim za njihov imidž, kao i snimanje novog albuma.





Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine. Do danas su izdali tri albuma - "Almost" (2011), "Fire's Never Wrong" (2012), i poslednji album "Come Along Wind", 2015. godine.

Bend je svirao na svim većim festivalima u regionu, poput Exita, Love Festa, Sea Rock festivala, Americana Night festivala, Indirekta, MENT-a,  ali i rasprodao svoje koncerte u 'Amerikani', Velikoj Sali Doma Omladine te u Sava Centru (Beograd), malu salu Lisinskog (Zagreb), kao KIC Budo Tomović u Podgorici.

Svirajući melanholični indie rock,  privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma Time), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme Courting Blues (Attic Session).

Stray Dogg kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da probija te granice, svirajući svoje prve turneje po ostatku Evrope ove godine.

Нема коментара:

Постави коментар