субота, 15. октобар 2016.

"U Karkosi" - pesma koja najavljuje šesti studijski album benda Consecration



"U Karkosi" je nova pesma koja najavljuje šesti studijski album benda Consecration, čiji je radni naziv "Plava Laguna".

"U Karkosi" je jedna od dve nove pesme koje će objaviti. Obe je snimio Igor Lončar u Wave studiju u Beogradu, a mastering je napravio, kako iz benda kažu, „naš omiljeni čovek za to“, Džejms Plotkin. Video koji prati pesme je snimio i montirao Strahinja Lukić.





Consecration je beogradski bend koji svira mešavinu psihodeličnog roka 70-ih i alternativne metal muzike karakteristične za bendove sa kraja 90-ih i početka 21. veka.

Za petnaest godina postojanja objavili su pet studijskih albuma - “Aux” (2008, besplatan download), “.avi” (2010, objavio hrvatski Geenger Records), treći “Cimet” (mart 2013.), “Univerzum Zna” (novembar 2013.) i ”Grob” (jun 2015.). Cimet - Univerzum Zna - Grob trilogija je takođe objavljena pod Geenger Records etiketom.

“.avi” je, kako na ex-YU prostoru, tako i u svetu pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regionu u poslednjih nekoliko godina. Najposećeniji srpski muzički sajt Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.

Treći studijski album “Cimet” objavljen je 25. marta 2013. Album je pobrao sjajne kritike kod nas i u inostranstvu. Mastering za album je radio James Plotkin u SAD.

”Univerzum Zna” je objavljen 4. novembra 2013. a ”Grob” 15. juna 2015. za hrvatski Geenger Records. ”Grob” je objavljen na vinilu u dve boje, regularnoj crnoj i transparent magenta.

"Univerzum zna” i "Grob" su albumi koji se širom regiona definišu kao "nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova”. Četvrtim i petim albumom na kojima su radili sa čuvenim Aaronom Harrisom (Isis) i Jamesom Plotkinom koji potpisuju miks i mastering, samo su potvrdili svoj kvalitet koji se nadaleko pročuo, pa su tako 2014. nastupali u Zagrebu kao gosti legendarnog sludge / doom benda Neurosis.

Pored Neurosis, Consecration su otvarali i veće koncerte za bendove kao što su Mastodon, Gojira, Slayer i Cathedral...

Нема коментара:

Постави коментар