недеља, 2. октобар 2016.

Manntra i Anna Moor u Tvornici kulture 14. oktobra




Manntra je nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi). Članovi benda su kroz eksperimentisanje i razmenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno muzike, a tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali "Balkanski Rock". Bend iza sebe ima dva izdanja, "Horizont" iz 2012. i "Venera" (2015.), a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćurić na bassu i vokal Marko Matijević Sekul koji je ujedno i na gitari i synthu.

Muzički smer Manntre neki nazivaju balkanskim rockom, a neki folk metalom. Nedavno su potpisali ugovor za Menart i dolaze u Tvornicu kako bi predstavili svoj novi materijal, a singl koji je u pripremi najaviće novi album zakazan za iduću godinu. Uz to sviraće i stare hitove poput "Kiša", "Mornar", "Vila", "Horizont" s njihovih dosadašnjih izdanja.

Koncert u Tvornici početak je novog razdoblja u radu benda, a Manntra se vraća u klubove gde će promovisati nove materijale uz neizostavne stare pesme.




Pre Manntre nastupiće Anna Moor. Ona ne postoji u knjizi rođenih, već se rađa kao individualka kroz koncept „Lutak“, kao vizuelno i emotivno biće. Svojim debitantskim muzičko-vizuelnim projektom stvara intiman odnos s publikom, gradeći priču kroz iskustva i sećanja iz nedaleke prošlosti. Kroz neobičnu fuziju žanrova i poseban instrumentalni prizvuk za koji su uz Annu Moor zaslužni muzičari Marin i Helena Hraščanec, Anna prenosi delom nostalgičnu i toplu, a delom kontrastnu mračnu i hladnu atmosferu. Svojim glasom, uz mnogo energije, Anna izražava jasan i čvrst stav. Reditelj videospota i, uz Annu, kreator vizuelnog identiteta je Dinko Šimac. Švajcarsko-japanska savremena plesačica, Isabel Yuri Shida, ostvarila je osobit odnos i interakciju s Annom Moor na snimanju i time je pesmi poklonila još jednu dimenziju. Single izdaje Intek Music.



Нема коментара:

Постави коментар