понедељак, 19. септембар 2016.

Šank?! - premijera singla "Kada me pitaš"




"Kada me pitaš" novi je singl zagrebačke punk rock četvorke ŠANK?! Ovom pesmom, u kojoj Zagreb ponovo igra važnu ulogu, bend počinje raditi na novom albumu...




"Bilo je ljeto 2016-e...
Tako valjda počinje priča oko ovog singla.
Već standardno krajem svakog ljeta Dinko i ja se počnemo nalaziti i svirati... Pripremati pjesme za nove albume ili jednostavno ubijati vručinu u Zagrebu dok su ostali na moru... Žalit se jedan drugom kak dolazi jesen i povratak poslu, a i kak godine brzo prolaze. Našli smo među starim tekstovima Rakićevu pjesmu koja govori o odrastanju u najdražem nam gradu. Tim druženjem je nastala glazba za ovu stvar koja je u jednom danu snimljena i producirana. Samo nas dva, par gemišta, upaljen mikrofon i tekst... Živjeli!"-tako  počinje priča ovog singla.

 Tekst potpisuje Alen Rakić, muzika je delo Ivana Mrkocija, a mikrofona se uhvatio Dinko Deumić, basista Šanka. Videospot složen od starih snimaka Zagreba i fotografija benda složio je Kristijan Mrkoci.


Šank će zajedno s Hladnim pivom i Brkovima 15. oktobra 2016. u Domu sportova nastupiti na najglasnijem Tulum u Zagrebu. Najveći hitovi benda, poput “Grad je naš”, “Zagreb gori”, “Ljubav gradu” i “Borac” pevaće se s visoko podignutim šakama ili surfujući po glavama prvih redova na prvom velikom dvoranskom rock koncertu ove jeseni u Zagrebu.

Нема коментара:

Постави коментар