уторак, 27. септембар 2016.

PIKNIK NA POZITIVNOM KONCERTU U NOVOM SADU



Peti Pozitivan koncert u Novom Sadu biće održan u klubu The Quarter u subotu, 26. novembra, u okviru kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Hedlajner ovogodišnjeg koncerta je novosadski sastav Piknik koji će nakon dužeg vremena nastupati pred domaćom publikom.

Piknik, jednu od najoriginalnijih pojava na regionalnoj sceni predvodi svojevrsni genijalac svima poznat kao Gos`n Bandar. Pomenuti je još davne 1995. godine započeo ovo svoje muzičko putovanje eksperimentišući u svom studiju. Sve do 2006. godine nastali su mnogi neobjavljeni albumi kao rezultat njegovog rada u prostorijama Piknik Studija. Tokom tih godina pojavilo se mnogo ljubitelja i poštovalaca Piknikovih pesama kao i učestala emitovanja na različitim radio stanicama, pa Piknik dobija ozbiljnu ponudu za svoje prvo zvanično izdanje. Godine 2007. na underground sceni pojavio se album “Miš, Puž i Ker” u izdanju SKCNS i pokrenuo zahteve publike za koncertnu aktivnost benda. Gos’n Bandar potom oformljava prvu postavu benda Piknik i postaje koncertno aktivan. Od tada pa do danas nastale su mnoge pesme u izvedbi celokupnog benda.

Drugi zvanični album “Dembelan” objavljen je 2008. godine. Uporedo sa Piknikom nastaje i frakcija benda Horror Piknik koji isključivo obrađuje audio-video temu oldschool thrash metala. Horror Piknik svojom iskrenom i zabavnom interpretacijom davno zaboravljenog stila osvaja mnogobrojnu metal publiku. Danas na svojim nastupima uživo Piknik i Horror Piknik su jedna ekipa u svoj svojoj raznolikosti muzičkih stilova i šarolikosti scenskog nastupa. Animiraju publiku koja voli sve od “hard-core, punk, pop-rock, thrash metal, electro industrial, social comedy”. Ovaj bend se nikada ne može svrstati ni u jedan stil jer obrađuje podjednako sve žanrove, iako je u poslednje vreme tendencija naginjanja ka “tvrđem” gitarskom zvuku očigledna.

Poslednji album Piknika “Radnički savet” koji sadrži već puno hitova poznatoj široj publici po video spotovima koji su ranije objavljeni ( kao što su “Bojkot“, “Na crno“, “Mrš na radno mesto“) možete i dalje besplatno preuzeti ovde.

Uskoro će biti objavljena imena ostalih bendova koji će nastupati na petom Pozitivnom koncertu, a ulaznice će se naći u pretprodaji u oktobru. Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje Prevent u partnerstvu sa Udruženjem Remiks, a podršku ovoj manifestaciji i ove godine pružila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada

Нема коментара:

Постави коментар