петак, 16. септембар 2016.

Na "Balkanroku" se takmiči 5 demo bendova




Na ovogodišnjem “Medijana Balkanrok festivalu” na Amfiteartru nastupiće 5 niških bendova, a 3 najbolja imaće priliku da snime po 3 pesme u profesionalnom studiju. Festival se održava u subotu 17. septembra od 20 sati.

Grupe “Vanredno stanje”, “Trandže”, “Hazel Purple”, “Supine” i “Bunker” izborili su se za učešće na festivalu od ukupno 16 sastava, koliko se, prema rečima organizatora, prijavilo. Svi finalisti dobiće vaučere za kupovinu muzičke opreme.


Mladi muzičari iz pank-rok sastava “Bunker” sviraju već godinu dana, a aktivno pred publikom poslednja 4 meseca. Kažu da im učešće na “Balkanrok festivalu” puno znači, jer imaju priliku da se predstave publici i, ukoliko pobede, da naprave studijske snimke svojih autorskih pesama.
Velika nam je čast da učestvujemo na ovakvom festivalu pred tolikom publikom. Trudimo se da predstavimo svoju muziku najbolje što možemo, a za nas je svirka način da se zabavimo i povežemo, i međusobno i sa ljudima koji nas slušaju - kaže bubnjar Marko Rakojević.
Festival će otvoriti makedonski bend “Le Man” čiji je član Borče Stojanov predsednik ovogodišnjeg internacionalnog žirija.

Stojanov je i strasveni kolekcionar svih ex-Yu vinil izdanja, a u saradnji sa Draženom Žerićem Žerom iz Crvene Jabuke, pretprošle godine snimili su duet u Splitu – dodaju organizatori.
U revijalnom delu festivala nastupiće i niški bend “Chromatic”, koji ove godine slavi tri godine rada, kao i prošlogodišnji pobednik "Dexter". Po prvi put će se, kažu u organizatori, festival prenosti uživo preko linka na sajtu Gradske opštine Medijana i Udruženja Balkanrok.

Нема коментара:

Постави коментар