уторак, 20. септембар 2016.

MUZIČKI PROGRAM NA DRUGOM PO REDU PODGORICA ART FESTIVALU




I ove godine je Podgorica art festival pripremio bogat muzički program u okviru Main stage-a u Bokeškoj ulici, sa akcentom na promociju crnogorskih muzičara:

PETAK, 23. SEPTEMBAR

21:00 h         ŠULE JOVOVIĆ KVARTET (PODGORICA)

22:30 h         MIKROKOZMA (PODGORICA)


SUBOTA, 24. SEPTEMBAR

21:00 h         JENTS (PODGORICA)

22:30 h         MIŠKO PLAVI TRIO (BEOGRAD)

Jents2Bend Jents nam dolazi iz Podogrice. Čine ga Jovana Jokić (vokal), Luka Radonjić (gitara), Dario Žunjić (klavijatura), Enes Zejnilović (bas gitara) i Ethem Mandić (bubnjevi).

Jents je spoj kvalitetnog zvuka i svirke, zabave i emocije. Bend svira moderni i klasični fank/pop/rok repertoar na veoma energičan i zvučno bogat način.



"Mikrokozma" su u Podgorici jula 2011. godine osnovali Enes Zejnilović (gitara, rođen u Prištini 1987), Nikola Tomić (bas, vokal, rođen u Bijelom Polju 1977) i Stanislav Nikičević (bubnjevi, rođen u Nišu 1966). Prvi nastup im je bio tog leta na White Field Jazz festivalu u Bijelom Polju. Tokom sledećih godina su često nastupali po Crnoj Gori na festivalima, u klubovima, ali i na pesničkim večerima.

Na debi albumu „Mikrokozma“ su pesme koje su uradili Enes Zejnilović i Nikola Tomić, a produkciju je, uz njihovu pomoć, obavio Stanislav Nikičević.


Na ovogodišnjem PAF-u imaćemo priliku da čujemo i vidimo Milivoja Petrovića - Miška Plavog sa triom koji pored njega čine Vasil Hadžimanov i bubnjar Srđan Dunkić.

Milivoje Petrović - Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista saradjujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr. Posljednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svjetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gdje je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov, poznat kao predvodnik VH band-a,vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, najprestižnijoj muzickoj akademiji na svijetu. Spisak muzičkih zvijezda sa kojima je saradjivao i koncertnih sala gdje je nastupao je veliki.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama - Bata Kovač, K2, Zana, Dragoljub Djuričić, Fuzzbox, Dado Topić.... U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Miško Plavi Trio će na PAF-u nastupiti u subotu, 24. Septembra od 22:30 časova.

SuleJovovic cMilorad Šule Jovović završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava Piva džez band.

Kao muzičar učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima (pop, rock, fusion, jazz) i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike.

Od 2007. godine, radi kao profesor na izbornom predmetu Džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić” u Podgorici.

Na Podgorica art festivalu Šule Jovović će nastupiti sa kvartetom koji uz njega čine: Enes Tahirović na klaviru, Milivoje Pićurić na basu i Martin Đorđević na bubnjevima.

Нема коментара:

Постави коментар