четвртак, 29. септембар 2016.

KONCERT SEĆANJA NA LAZU RISTOVSKOG



U znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara ex Yu prostora Lazu Ristovskog, člana "Bijelog dugmeta" i "Smaka", kompozitora, producenta i aranžera, 9. novembra će u Sava Centru biti održan koncert "Iza horizonta".
Ristovski je pripadao grupi muzičara koji su obeležili jugoslovensku rok scenu krajem prošlog veka.

Najznačajniji Lazini saradnici podsetiće publiku na opus i značaj ovog velikog umetnika kroz osvrt na njegove najpoznatije hitove jugoslovenske rok, instrumentalne i filmske muzike.

Poživeo je samo pola veka, ali je za to vreme ovaj muzičar i kompozitor, nekadašnji klavijaturista “Smaka” i “Bijelog dugmeta”, ostavio mnoštvo kompozicija za večnost. Zato će njemu u čast, 9. novembra u “Sava centru” biti održan koncert sećanja “Iza horizonta”.


Laza Ristovski je preminuo 2007. godine nakon teške bolesti, kada je imao 51. godinu. Spisak muzičara sa kojima je sarađivao zaista je impozantan, a najširoj javnosti bio je poznat kao klavijaturista dve velike jugoslovenske rok grupe, “Smak” i “Bijelo Dugme”.

Tokom karijere objavio je više od 30 zapaženih studijskih izdanja i komponovao je muziku za desetak filmova. Čak deset godina uzastopno bio je proglašavan za najboljeg klavijaturistu bivše Jugoslavije u anketi nekad vrlo uglednog zagrebačkog časopisa “Pop Express”, koji je izlazio 70-tih godina prošlog veka …

Koncert se održava povodom 60 godina od rođenja ovog velikog umetnika, a ceo događaj će biti propraćen prikladnim arhivskim i autorskim umetničkim video radovima Ivana Grlića.


Na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, na koncertu će učestvovati prijatelji iz grupe "Smak", Kiki i Piloti, Neverne Bebe, Yu grupa, Kepa & Free Spirits, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Zana, Boki Milošević, Bilja Krstić i Bistrik, Ogi Radivojević, Nikola Čuturilo, Gis maj Es, Johnny Ranković, glumac Lazar Ristovski i drugi.



Нема коментара:

Постави коментар