уторак, 13. септембар 2016.

KONCERT HENDRIKSU U ČAST Sviraju: Koja, Tihomir Pop Asanović, Bata Kostić...



Povodom 46 godina od obeležavanja smrti Džimija Hendriksa, u Mikser hausu će se 16. septembra od 21 čas, održati tribjut koncert posvećen legendarnom gitaristi.

Koncert koji je isprva zamišljen kao nastup beogradskog trija "Texas Flood", uz nekoliko specijalnih gostiju, prerastao je u pravi mini festival koji će okupiti osam generacija rokenrola.

Među njima se posebno izdvaja Tihomir Pop Asanović, legendarni rok klavijaturista i nekadašnji član grupe "Tajm", koji svoj nastup u čast Džimiju Hendriksu poklanja publici i kao svojevrsnu nadoknadu za otkazivanje koncerta Tajma, koji je trebalo da se održi upravo 16. septembra.

- Trebali smo doći u originalnoj postavi ali zbog nesuglasica nismo uspeli ovaj put. Usledio je poziv Mikser hausa da dođem da gostujem na "Hendrix Day" i meni je bila čast da taj poziv i prihvatim. Nisam bio u Beogradu skoro 40 godina, skupio sam dobru beogradsku ekipu muzičara i jedva čekam da ponovo zasviram pred publikom - rekao je slavni klavijaturista "Tajma".


Pop Asanović će nastupiti u dva bloka, gde će u prvom izvesti čuvenu „Majko zemljo“ zajedno sa "Texas Flood", a u drugom zasvirati u fjužn džez maniru sa čuvenim Maljoković bendom.

Jedinstveno veče otvoriće beogradski "Texas Flood", koji od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre šest godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.

Njima će se na bini, kao specijalni gosti, pridružiti i jedan predstavnik naše mlađe rock generacije Ivan Milenković, frontmen trija "Blues Mašina", Miodrag Bata Kostić, po mnogima jedan od najboljih ex-yu gitarista, bivši član YU Grupe i učesnik čuvenog Jugotonovog projekta i albuma "Kongres rock majstora", zatim legendarni Koja iz "Discipline kičme", bluz pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, ovog puta za Hammond orguljama i maestro trube Goran Grbić.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima GigsTix po ceni od 700 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena biti 900 dinara. Takođe, svi koji su kupili ulaznice za koncert grupe "Tajm", koji je u međuvremenu otkazan, mogu sa priloženom kartom ući i na "Hendrix Day", i to dve osobe po jednoj ulaznici.

Нема коментара:

Постави коментар