понедељак, 26. септембар 2016.

Auguste, predstavljaju novi spot za pesmu – "Ruke"



Auguste, koju čine dve kantautorke – Gordana Marković i Ivana Lulić, predstavljaju novi spot za pesmu – "Ruke"

„Ovo je prva pjesma kojom najavljujemo naš drugi album. Jako puno smo radili na aranžmanu za ovu pjesmu, ali i na spotu koji ju prati. Sada mogu reći da bend poprilično doprinosi radu Augusta, i ovaj zvuk rezultat je rada svih muzičara. Definitivno se osjeti puniji bendovski zvuk koji se odlično nadovezuje na autorski rad Ivane i mene.“ – Gordana Marković

Devojke kao duo zajednički rade od 2012. godine, a nakon niza raznih projekata i saradnji, započinju stvarati autorski materijal i biraju naziv Auguste – inspirisan Louisom Armstrongom i njegovom pesmom "What a Wonderful World", napisanom 16.avgsta 1967., a koja im je prilikom prvog izvođenja zazvučala kao muzika kakvu su i same htele stvarati – jednostavna, zvučna, pamtljiva, ozbiljna…

Početni akustični format  ubrzo pretvaraju u bendovski oblik. Pridružuju im se Jerko Jurin (bubnjevi), Tomislav Leko (klavijature), Marko Radić (bas) i Gordan Dragić (električna gitara). Iza sebe imaju jedan studijski album, naslova "Sve što je nekada bilo važno", objavljen sredinom oktobra prošle godine, a koji je nastao u produkciji Tomislava Franje Šuška. Njihov je rad prepoznat i od strane muzičkih kritičara, pa su tako na ovogodišnjoj dodeli nagrade Porin bile nominovane u kategoriji Novi izvođač godine.





Upravo su ovom pesmom ušle i u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Treća sezona festivala započeće serijom koncerata svih 15 finalista, koji će se održavati tokom oktobra u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D’Katran, a nastup Augusta predviđen je za 13.oktobar. Superfinale je na rasporedu 04. novembra, a detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Auguste singlom "Ruke" ujedno najavljuju i početak rada na novom studijskom materijalu, kao i novoostvarenu saradnju s diskografskom kućom Universal Music.

Нема коментара:

Постави коментар