петак, 19. август 2016.

Predstavljamo Phaneron elektro-akustični rock bend iz Zagreba



Phaneron je elektro-akustični rock bend iz Zagreba, koji je nastao krajem 2013. godine kao projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovića (akustična gitara, bas; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal; bend Penny Lane). Nakon par meseci proba i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi EP "Memories".

Ubrzo nakon toga upotpunili su bend te su nastupali u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Booksa, Tvornica Kulture u sklopu HR Demo Kluba te Vintage Industrial Bar i dr.

Krajem 2015. uz doslo je do izmena te su sadašnji članovi uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na elektro-akustičnoj gitari, Hrvoje Čurlin električnoj gitari, David Lipovac na bubnjevima kapo i povremeno Igor Veber na harmonici kod akustičnijih deonica. Zvuk su benda obeležili smerovi poput grungea kao i određeni delovi funka, popa i bluesa.

Bend je objavio novi EP "Live in Sax" uz pomoć gospodina Jurice Grosingera.

Phaneron je trenutno u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite muzičke žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima za nadolazeći studijski EP.
Treba napomenuti da na svim sadašnjim koncertima prezentuju svoj autorski rad na domaćem jeziku.



Нема коментара:

Постави коментар