уторак, 26. јул 2016.

Zabranjeno Pušenje, S.A.R.S. i Natali Dizdar na West Herzegowina FestuPrijave za takmičarski deo festivala završile su s prvim danima jula meseca, a na takmičenje se prijavilo 68 filmova, 93 benda i 164 autora kratkih priča. Selektori West Herzegowina Festa odabrali su autore, pa će na festivalu će biti prikazana 22 filma, nastupiće devet bendova, a u festivalskom fanzinu naći će se 32 kratke priče.

O najboljima će ove godine odlučivati stručni žiri kojeg će činiti zvučna i stručna imena iz sveta filma, muzike i književnosti.

O najboljem filmu odlučit će glumci Luna Zimić Mijović i Enis Bešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala Đelo Hadžiselimović.

Najbolji bend odabrat će muzički kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat i muzičari Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.

Zvučna imena sede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

Najbolji u muzičkoj kategoriji biće nagrađeni u snimanjem pesme i spota dok će se autori kratkih filmova takmičiti za novčanu nagradu, koju je osigurao HT-Eronet. Književni deo festivala je pod pokroviteljstvom portala Bljesak.info, koji je za najbolje autore kratkih priča osigurao novčane nagrade.

Ulaznice za festival, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti isključivo na ulazu


Specijalni muzički gosti ovogodišnjeg, 14. po redu, West Herzegowina Festa, koji će se održati od 28. do 30. jula u Širokom Brijegu su Zabranjeno Pušenje, S.A.R.S. i Natali Dizdar


Cena ulaznice je 10KM, a festival se održava u Širokom Brijegu.

Nastupi po danima:


Zabranjeno pušenje četvrtak 28.07.

S.A.R.S. petak 29.07.

Natali Dizdar subotu 30.07.

Нема коментара:

Постави коментар