среда, 20. јул 2016.

Sarajevo Rock Festival od 12-20. avgusta




Sarajevo će od 12. do 20. augusta biti centar dešavanja sa najboljim filmskim projekcijama, ali i rock svirkama koje donosi SRF u rock&jazz klubu Underground.
S obzirom na to da je ovo peti po redu Sarajevo Rock Festival, postao je tradicionalan, pa se ljubitelji rock muzike već raduju dobrim svirkama tokom devet ljetnih noći.

Prethodna četri Festivala su bila itekako uspešna, a želja organizatora je da i ovaj ispuni sva očekivanja i apetite publike.

Peti Sarajevo Rock Fest će otvoriti band Zona Isključenja, a njihovi gosti, band Cacafuego dolazi iz Goražda i premijerno se predstavlja sarajevskoj publici.

Druge večeri, 13. augusta, moglo bi se reći već tradicionalno, publika će se zabavljati uz Karne, dok je 14.08. rezervisan za odličan mladi sarajevski band Bad Monkeys.

Undergrounderi su bend koji je nastao u oktobru 2012. godine upravo u sarajevskom Underground clubu, po kojem su i dobili ime, a sa ciljem da osveže sarajevsku klupsku scenu. Na domaćem terenu će nastupiti 15. augusta, a njihove kolege iz banda Unplugged Plug nastupaju 16.08.

Činčila je autorski psihodelični funk-rock bend osnovan 2012. godine u Sarajevu. Grupa izvlači kreativnu energiju iz zajedničkog dugogodišnjeg druženja, divljanja, glupiranja i maštanja. Bend pored muzike uključuje elemente likovne umjetnosti, performansa i kostimografije, a u sklopu Sarajevo Rock Festivala nastupaju 17. augusta.

Erogene Zone će nastupiti 18.08., a turbofolk/rock/metal atrakcija iz Novog sada, Pero Defformero 19.08.

Publika će 20. augusta imati priliku i da uživa u svirci grupe Futavci, jednog od najpopularnijih mladih rock bendova u BiH i okruženju.

Ulaz na sve koncerte biće besplatan.



Muzickazona.ba

Нема коментара:

Постави коментар