среда, 27. јул 2016.

Novosadsko muzičko leto 2016.




Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, će biti otvoren 29. jula koncertom fantastičnog dua u sastavu Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, dok će ga zatvoriti Trio Stohela Rozenberga, jednog od najvećih gitarističkih "gypsy jazz" virtuoza današnjice (17. avgust).

Posle otvaranja, program "Matija svira Arsena" za Novosađane će prirediti džez pijanista Matija Dedić (5. avgust). Pesme s istoimenog albuma – nagrađenog s čak 4 nagrade "Porin" ove godine, su osetljivo muzičko putovanje koje je Matija posvetio pesmama svog oca – jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića.

Sledi Petit Standard – originalna muzička interpretacija džez kanona, ugledne hrvatske pevačice Vesne Pisarović, uz pratnju dvojice svetski priznatih džez muzičara – bubnjara Džona Beča i basiste i kompozitora Krisa Dalgrena (08. avgust). Ovo je još jedan u nizu plodova Pisarovićkinog radikalnog muzičkog preokreta, gde je popularni izraz zamenila džezom.

I Kvartet "Tango Jazz" iz Argentine, koji prema rečima slavnog harmonikaša Rišara Galijana pravi savršenu fuziju tanga i džeza (12. avgust), kao i Trio Remija Panosjana, koji slušaoce uvek vodi u uzbudljive muzičke avanture prepune energije, ali i tananog lirizma (15. avgust) su još u nizu vrsnih i uglednih međunarodnih ansambala koji će se predstaviti na Novosadskom muzičkom letu – ovoj tradicionalnoj i uveliko prepoznatljivoj manifestaciji ovog grada.

Predviđeno je da se svi programi održe u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, sa početkom u 21,00 časova, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu.

Karte za sve koncerte su puštene u prodaju i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada. 

Нема коментара:

Постави коментар