четвртак, 28. јул 2016.

Na "Nišvilu" više od 600 učesnika, opet nedovoljno donatora !



Organizatori "Nišvila" dve nedelje pre početka ovog festivala najavljuju da će 660 učesnika na 11 bina održati 110 koncerata. Zvezda Festivala je soul pevačica Džoš Stoun koja će pevati poslednje večeri 14. avgusta.

Iako je ovo jedan od najboljih niških brendova, problemi sa finansijama, prema rečima organizatora, ni ove godine ne izostaju. Direktor "Nišvila" Ivan Blagojević ističe da osim Grada niko drugi ne prepoznaje kvalitet i potencijale jedinstvenog kulturnog događaja u Srbiji.

Naš najznačajniji partner nam je Grad Niš koji ove godine tačno i precizno ispunjava svoje obaveze. Nekome će 20 miliona zvučati kao ogroman iznos, ali to nije dovoljno da pokrije troškove Festivala - kaže Blagojević.

Blagojević najavljuje bogat program, ali nezadovoljan donacijama; foto: "Nišvil"
On dodaje da mu je cilj da se u narednim godinama sklopi ugovor sa rukovodstvom Niša i da se potpiše višegodišnji ugovor kako bi mimo glavnog programa moglo da se izdvoji više sredstava za prateći besplatan program.
U svetu je jako dobro odjeknula priča da je "Nišvil" u top 10 evropskih festivala po "Gardian"-u, povećala se i kupovina karata iz Londona gde je veliko intersovanje za džez leto. Obaveza je da narednih godina napadnemo destinacije na kojima su najavljeni letovi sa niškog aerodroma i da tamo radimo promo-koncerte kako bismo privukli što više publike - planira Blagojević.
Ministarstvo kulture je za ovogodišnji "Nišvil" izdvojilo 1.200.000 dinara, a Ministarstvo turizma 3 puta više, dok je Ministarstvo sporta sa preko 600 hiljada dinara podržalo program volontera.

Festival će biti održan od 11. do 14. avgusta.





izvor Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар