уторак, 21. јун 2016.

Regius festival, 29. i 30. jula u ŠibenikuDva dana, deset bendova, tri zemlje, jedan festival – REGIUS 2016.!!!  Ovo je izdanje jedinog preživelog festivala alternativnog zvuka u Šibeniku koji je u svojoj šestoj godini – nikad bolji, jači i veći.

Elemental, Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Sassja i najnovija najava – Disciplin A Kitschme samo su deo line upa Regius festivala koji se ovog leta održava 29. i 30. jula na mestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF u Šibeniku.

U pomalo apokaliptičnu atmosferu festivalske lokacije stižu bendovi iz tri zemlje regije – Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a po danima na Velikom stageu to izgleda ovako:

PETAK, 29. jul:  Teški osjećaji, Kandžija i Gole Žene, Disciplina Kitschme, Kawasaki 3P, Chui.

SUBOTA, 30. jul: Mnogi drugi, Sassja, Elemental, M.O.R.T., Pullover

Reč je o bendovima koji trentno promovišu svoje najnovije albume i to nastupima po najvećim festivalima u regiji, a u svoje promo turneje uvrstili su i šibenski Regius.
Među njima, zadnji u najavi je legendarna Disciplina Kičme, srpski bend koji publika odobrava još od davne 1981. godine kada su na tadašnju YU scenu uneli niz muzičkih noviteta.

Prošle godine izdali su album ‘Opet’ koji je dobio odlične kritike i od publike i od kritike, a koji će uživo čuti publika Regisa.

Od ove godine, novost na Regiusu je i Mali stage rezerviran za DJ-jeve koji će nastupiti između bendova i na kraju festivalskog programa, a čiji ćemo line up objaviti do početka festivala.

Treba spomenuti kako je Regius festival jedan iz plejade manifestacija zbog kojih je Šibenik poneo titulu grada festivala, ali i zbog kojih je, nakon odlaska ili gašenja pojedinih, Regius ostao sigurna oaza ljubitelja alternativnih zvukova koja se ne samo ne gasi, već raste iz godine u godinu.

Ovog leta, Regius će dobiti i svoju tzv. chill zonu, za one koji požele odmoriti od skakanja u prvim redovima pred pozornicama uz ponudu hrane nadopunjene vegetarijanskim jelovnikom Riječana koji putuju po festivalima sa svojom putujućom kuhinjom.

Ovom prilikom, uz raspored izvođača po danima, najavu novog izvođača i objavu Malog stage, Regius objavljuje poziv svim zainteresiranim volonterima da se jave ukoliko žele pomoći pri realizaciji festivala, a prijaviti se mogu putem Facebook stranice Regiusa – https://web.facebook.com/regiusfestival/?fref=ts .

Satnica kao i cena festivalske i dnevne ulaznice i prodajna mesta kao i informacije o festivalskom kampu biće će objavljena na vreme do početka Regius festivala 29. jula.

Нема коментара:

Постави коментар