среда, 22. јун 2016.

DUBIOZA KOLEKTIV na Belgrade Beer Festu


Još jedno veliko muzičko ime je gost ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. Reč je o jednom od najpopularnijih bendova sa ovih prostora – Dubioza kolektiv.
Posetioci Belgrade Beer Festa imaće jedinstvenu priliku da, u petak 19. avgusta uživaju na besplatnom koncertu ovog velikog regionalnog benda, koji će publika u Srbiji, ove godine moći da vidi ekskluzivno i jedino u okviru ovog festivala.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi grupa „Gluho doba against Def Age” (Zenica) i “Ornamenti” (Sarajevo). Za sebe kažu da nisu običan bend, jer su zajedno sa lokalnim balkanskim ukusima, bili pod uticajem svetske muzičke industrije i najrazličitijih muzičkih žanrova od ska, panka, regea, hip-hopa i elektronike. Vole i da naglase da su rođeni iz moralne i ekonomske bede koja je zavladala regionom, ”ali ne tiho nego na nogama, udarajući temama pesama pravo u centar”, i da zahtevaju da budu saslušani na taj način.

Bend se brzo probijao ka vrhu, da bi se za kratko vreme pozicionirao kao jedan od najboljih i najpopularnijih u istočnoj Evropi, gde ih dovodi i njihov najnoviji i možda do sada, najprovokativniji album „Srećna mašina“.

Sa brojnim hitovima, kao što su „Kažu“, „Blam“, “Firma ilegal“ „Balkan Funk“, “Marijuana“, „Kokuz“, bend je oduvek bio popularan i van granica regiona, a status globalnog fenomena je postigao zahvaljujući spotu za pesmu “Free.mp3 (The Pirate Bay Song)”.



Na njihovim nastupima uvek je puna bina, jer učestvuju dva pevača, gitaristi, basista, bubnjar, perkusionista, klavijaturista i tehničar za zvuk, koji izvode mešavinu dab, regea, hard kora i bosanske etno muzike.

Atraktivni i energični koncerti osigurali su im nastupe širom Evrope, turneju po Severnoj Americi, a njihov dolazak na Belgrade Beer Fest, na zahtev brojnih fanova, biće jedinstvena prilika da besplatno uživaju u odličnoj svirci na najvećem festivalu u ovom delu Evrope.

mtv.rs

Нема коментара:

Постави коментар