среда, 27. април 2016.

Svetski dan džeza u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu i Nišu 30.aprla


Na Međunarodni dan džeza, koji se 30. aprila slavi širom sveta, priliku da uživaju na besplatnim koncertima imaće ljubitelji ovog žanra u Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu zahvaljujući organizatorima "Nišvil" festivala.

U Nišu će u subotu u 22 sata u klubu "Feedback" nastupiti niški sastavi Moba i Naissblue posle čega će biti održan "jam session" na koji su pozvani svi niški muzičari.
"International jazz day" u Leskovcu biće obeležen u kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra gde će u 20 sati nastupiti Sastav učenika džez odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca i Naissblue.

U Vranju će u sali Omladinskog kulturnog centra od 20 sati nastupiti sastav MJMS Quartet i grupa Tevarbulebra iz Niša.

Dan džeza će se u Bujanovcu slaviti od 19 sati na platou ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“. Tamo nastupaju grupa Strangers from South iz Bujanovca i niški sastav Benny Brickman Band.


Koncert u čast svetskog džeza u "Feedback"-u 2015; foto: Marko Pekić
Kako kažu u "Nišvilu", koji Dan džeza obeležava 5. put, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta „Jazz – mulktikulturalni izraz“ koji je 2014. godine sproveden uz podršku EU sa muzičkim školama u Leskovcu i Vranju kao partnerima.

Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka.

Нема коментара:

Постави коментар