среда, 20. април 2016.

“Gardijan” svrstao “Nišvil” među najbolje evropske džez festivale


Čuveni britanski list “Gardijan” proglasio je “Nišvil” jednim od 10 najboljih džez festivala u Evropi.

U tekstu londonskog medija navodi se da niški džez festival, uz neke velike zapadnevropske festivale, nudi veliku vrednost za novac koji je potreban, ali da nema grandiozni izgled poput festivala u Peruđi i Beču.

Mada, nije da Nišu, trećem po veličini gradu u Srbiji, nedostaje dobar izgled. Svirke se uglavnom održavaju u Tvrđavi, velikom zelenom prostoru koji okružuju otomanski zidovi i kapije - piše eminentni britanski list.
Kao zvučna imena ovogodišnjeg izdanja “Nišvila” navode soul divu Džos Ston, saksofonistu Soventa Kinča, poznatog gitaristu Al Di Meolu i američki Sajrus Česnat trio i saksofonistu Bila Evansa.

“Nišvil” se, prema oceni “Gardijana”, našao u društvu značajnih festivala u Evropi poput francuskog “Jazz a Vienne”, “Montreux jazz” festivala u Švajcarskoj i “Umbrija” u Peruđi.

U top 10 džez festivala svrstani su i “Alfa Jazz Fest” u Ukrajini, “A Love Supreme” u britanskom Saseksu, “North Sea jazz festival” u Roterdamu, “Jazz de Vitoria-Gasteiz” u Španiji, “Jazz in Marciac” u Francuskoj i “Guinness Cork Jazz” u Irskoj.


Juzne vesti

Нема коментара:

Постави коментар