понедељак, 28. март 2016.

Punk- rock veče! Društveni centar NS, 08.april

                             
                                            Punk- rock veče! Društveni centar NS, 08.april

CONCRETE WORMS - Beograd - Mladenovac
- jedan od najdugovečnijih bendova sa naše punk scene, te ih ne moramo posebno predstavljati, a posebno zbog činjenice da su se prilično odomaćili u Novom Sadu, pogotovo u Društvenom centru. Ko ih je gledao zna da njihova kombinacija garažnog rock'n'roll-a i furioznog panka iz 80-ih ne može da omane. Koga privlače odrednice poput: Motorhead, Poison Idea, Crypt records i sl, trebalo bi obavezno da ih proveri, ako već nije do sada.



S.N.B. - Novi Sad
Po stažu slični Concrete Worms-ima, kao i po činjenici da je bend promenio lokaciju: skupljeni na brzinu su formirani 1995. u Novom Kneževcu, ali već duže vreme bend funkcioniše u Novom Sadu. Iza njih je album objavljen 2000. godine ("Privincijalna urbanizacija", You against me records), dok u novoj postavi bend ima nekoliko snimaka. U svakom slučaju, SNB su poznati svima koji posećuju underground dešavanja po Vojvodini.



I kao specijalni gosti ARGUMENT CLINIC - Segedin
Segedin je obavezna ruta za sve ljubitelje vajkrema, erosz piste i ostalih finih prehrambenih proizvoda, a kako trenutno stvari stoje, u buduće ćemo morati da obratimo pažnju i na njihove punk bendove. Argument Clinic su jedni od predstavnika novije punk scene u svom gradu. Inspirisani su starijim američkim bendovima (na izdanju iz 2014. su primetni uticaji bendova poput Misfits, Dead Kennedys, Adolescents i sl.), tako da ih mnogi svrstavaju uz aktuelne bendove koji su priklonjeni retro zvuku ranog američkog panka (tome u prilog ide i zajednički nastup sa Red Dons u Budimpešti). Punk kakav treba da bude: brz, prljav, bez mnogo filozofiranja i uvijanja.



Нема коментара:

Постави коментар