уторак, 29. март 2016.

Door Deal projekt,09.aprila,ugostiće bend Justin’s Johnson u Club-u EXIT


Door Deal projekt je nekoliko entuzijastičnih zaljubljenika u muziku koju na nju gledaju nekim drugim očima. Sam cilj projekta jest približiti muziku mladima i proširiti muzičku scenu.

"Kako je već rečeno, naš cilj jest širenje glazbene kulture među mladima i zbog toga smo odlučili se odreći prihoda od prodanih ulaznica. Dakle sav prihod od ulaznica ide bendu koji nastupa.
Zašto smo se odlučili odreći se prihoda? Zato što volimo glazbu koju slušamo i želimo ju približiti mladima. Smatramo da su turbo folk, instant zvijezde i sintetička glazba uzeli previše maha na trenutnoj glazbenoj sceni. Ukoliko posjetite naše evente, možete biti sigurni da baš Vi plaćate bend, Vi nagrađujete njihovu kvalitetu, Vi širite svoje glazbene vidike. Mi ćemo se pobrinuti da organiziramo „svirke“ bendova koje Vi želite slušati. Također ćemo se potruditi da cijena ulaznice bude skromna i simbolična, dakako možete donirati i više od predviđene cijene „upada“, bendu će sigurno biti drago.
Također pozivamo bendove da se prikljuće ovom malom i skromnom projektu u njegovoj realizaciji. Slobodno nam se javite na doordealos@gmail.com
, a mi ćemo se potruditi omogućiti svirku, ukoliko se interes za istom pokaže od strane publike"- navode u svom saopstenju.

Ovaj put u goste im dolaze momci iz Splita, Justin’s Johnson 09.aprila, a Club EXIT Osijek, biće mesto održavanja koncerta.



Justin’s Johnson je skabilly bend iz Splita, osnovan 2001. godine kao produkt saradnje dva mlada muzičara i prijatelja, vokala, gitarista i autora pesama, Mira Alača i bubnjara Gorana Brzulje. Preostali članovi Justinsa pojavili su se tokom godina, redovno i menjali, a današnju postavu još čine: Frane Mihalj, Marin Cecić, Ivan Boban i najnovije osveženje, bubnjar iz Perugie, Cyro Gastone.
Preko 200 održanih koncerata do sada odveli su bend i van granica države. Bilježe i zapažene nastupe na brojnim festivalima, među kojima se nalazi i Exit.

2013. godine bend izdaje svoj prvi studijski album “Na krivom mjestu u pravo vrijeme” koji je pobrao jako dobre kritike. Justinsi iza sebe imaju i vrlo uspešnu live turneju na kojoj su promovisali snimljeni materijal, kao i pesme na engleskom sa svog prvog demo albuma.
2014. godine bend potpisuje ugovor s Croatia Records diskografskom kućom.

I naravno,svemu ovde nije kraj... Justin’s Johnson su na svojoj zvaničnoj fb stranici,objavili datume koncerata u aprilu :

07.04. Kriva Marta blues pub, Novi Sad
09.04. Club EXIT Osijek
23.04. Biograd
27.04. Cinemas Sloga Sarajevo
28.04. Palmaclub Tuzla
29.04. OKC Abrašević, Mostar
30.04. Caffe bar Puž, Široki Brijeg

Нема коментара:

Постави коментар