понедељак, 29. фебруар 2016.

Subota,19.mart, KILLO KILLO Banda, Gerila Bar !

                                     
                                        Subota,19.mart, KILLO KILLO Banda, Gerila Bar !

Vojislav Malešev, takođe poznat kao KILLO KILLO, je pevač, kantautor i MC iz Novog Sada. Uključen je u više međunarodnih i ovdašnjih muzičkih projekata. Ipak, njegov projekat, KILLO KILLO Banda, preti da po kvalitetu i popularnosti prevaziđe sve dosadašnje.

Posle nekoliko godina samostalnog rada na pesmama uz pomoć elektronske muzičke opreme, 2007. godine odlučio je da okupi sastav muzičara koji bi mu se pridružio u stvaranju i izvodio njegovu muziku. Muzika koju on pravi, sa ostalim članovima grupe, bazirana je na "roots reggae-u" (izvorne rege muzike), a sadrži elemente pravaca od rock-steady i dance-hall-a do tipicnih karipskih stilova i skaa. Neretko se umeša i zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluza.

KILLO KILLO Banda izdala je digitalni LP pod nazivom "AMONGST THE PEOPLE" za izdavača EXITMUSIC, na čijem je web sajtu moguće besplatno preuzeti ceo album. Ovaj album je pridobio brojnu publiku iz Srbije i regiona. Takođe, pesme KILLO KILLO Bande našle su se na oba izdanja Balkanfarraj-a, prestizne i veoma dobro znane kompilacije sačinjene od reggae sastava iz regiona.

Nastupali su po celoj Srbiji, kao i po susednim zemljama, ali su vrhunac dosegli upravo u svom gradu, nastupajući pred mnogobrojnom publikom na EXIT festivalu 2009. i 2011, kao i deleći binu sa Manu Chaom na koncertu u aprilu 2011. godine. U avgustu iste godine dogodio se još jedan veoma značajan nastup – na velikom Sziget festivalu u Budimpešti.

Usledilo je snimanje dva singla, Internet i Da sam znao, za koji je snimljen i prvi zvanični video spot. Pesma je postala pravi regionalni hit, dospela na top listu MTV Adrie "Domaćica" i dala zamajac i podstrek Bandi za dalji rad.




Grupa prolazi kroz veoma plodno stvaralačko razdoblje, a snažne muzičke individue, koje je čine, u godinama zajedničkog muziciranja kreirale su inspirisan i produktivan tim za nova dela sa sve moćnijom energijom koja kroz muziku dopire sve dublje u umove i čula slušalaca.

Proleća 2013. godine izbacuju svoj drugi studijski album pod nazivom “Berba” koji sadrzi 14 pesama među kojima su i dva singla nastala u međuvremenu, Da sam znao i Ruke od staklene vune.
Album je oličenje njihove starosne a pogotovo muzičke zrelosti gde je sadržaj pesama sve manje
Razbibrižan a sve više nabijen emocijom i iskustvom. 

Нема коментара:

Постави коментар