субота, 27. фебруар 2016.

Juriš na prvi maj, sa bendovima SIX PACK,PASI,KRESO i KISELE KISE, REANIMACIJA !

Juriš na prvi maj!
Celodnevna manifestacija koja će se održati u subotu 30.04.2016. je sastavljena od dnevnog programa obeleženog sportskim aktivnostima, te večernjeg koncerta u dvorištu Karla Rojca.

Ulaznice za koncert u pretprodaji krajem marta od 55kn do 65kn.Na dan koncerta upad ce biti 80kn.


SIX PACK
Bend koji postoji već 21.godinu sastavljen od članova bendova s različitim muzičkim usmerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u oktobru 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju većine muyickih kritičara, kolega i publike, jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.
Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih underground bendova koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gdje se svirati može.
Vec '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grčkoj, '98. tour u Holandiji, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada česće nego kod kuće.
Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspeo napisati neke od najlepših ljubavnih textova u srpskoj rock istoriji, a isto tako i kritikovati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema, kroz svoju diskografiju koja počinje albumom «Pretnja ili molitva?», zatim nastavlja kultnim albumom «Fabrička greška» , totalno sirovim i beskompromisnim «Minut ćutanja», te veličanstvenim albumom «Musique»,
Posljednji album "Epicentar" je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova!


Pasi
Punk bend Pasi iz Rijeke slavi punih 20 godina postojanja. No, kako su svečanosti najbolji povod za prekide, takođe objavljuju razlaz i prekid aktivnog sviranja.Kako sada stoje stvari u Puli ce im biti zadnji koncert u karijeri.Postojecoj postavi će se pridružiti brojni bivši članovi: Mitar, Cola, Marino, Sale, Splićo i Grga, što znači da imamo više nego dvije kompletne postave i proći će solidan repertoar koji su u ovih 20 godina uspjeli složiti.


Krešo i Kisele Kiše
Raspadom benda Bjuti Centar 2008. godine, tri člana na čelu sa Krešimirom Burićem pokreću novi bend pod imenom "Krešo i Kisele Kiše". U početku je dio repertoara preuzet i prerađen iz benda Bjuti Centar, no već 2009. godine bend ulazi u studio i snima svoj demo prvjenac "Još ti nije kasno". Album se izdaje u saradnji sa Fat Brek rec.  Promovisanje albuma odvija se u 2010., 2011. i 2012. kada se obilaze klubovi i festivali po celoj Hrvatskoj te povremeno odlazi na izlete u Sloveniju. Ponovni ulazak u studio dešava se početkom 2013. kada nastaje album "Još ti nije jasno da ti nije kasno", sa više ni manje nego 29 pjesama. Taman pri kraju snimanja došlo je do malih turbulencija te je bend izašao sa novim gitaristom Nenadom Stošićem i podebljan za trombon u brass sekciji, kojeg drži Petar Tepšić. Na albumu gostuju Shamso 69 iz popularnih Brkova, Kristina Radovčić iz the Shaionesa te Zoran Štajduhar Zoff, frontmen legendarnog riječkog benda Grč.
Krešo i Kisele Kiše su uz legendarne Pase najpoznatiji i najtraženiji riječki punk-rock bend. U šest godina postojanja odsvirali su blizu sto koncerata i festivala po Hrvatskoj i Sloveniji.Muzika kakvu ova vesela družina proizvodi svrstala bi se u čistokrvni Punk sa zafrkantskim tekstovima iz naroda. Teme koje najviše prolaze kroz tekstove su birtija, alkohol, ljubav, sex, tučnjave, posao, kladionica te kombinacije istih. Većinu tekstova napisao je frontmen benda Krešimir Burić. Uz osnovnu postavu bend ima i brass sekciju koja odlično nadopunjava žestoke melodije, ali i ska dionice koje se povremeno javljaju u određenim pjesmama. Prošle 2015. snimljeni su spotovi za pjesme "Uvijek".i " Inače?! ". Bendu je te iste godine kao dokaz za kvalitetan rad došla pozivnica od Hladnog Piva da im budu support na njihovoj proslavi 25 godišnjice na zagrebačkoj šalati gdje su nastupili pred oko 4000 ljudi . Trenutno bend priprema novi treći studijski album koji je snimljen u studiu HRT- a kao nagrada za pobjedu na Hr demo klubu. Ove 2016 godine očekuje se velika promotivna turneja koja bi osim hrvatskih festivala i klubova trebala obuhvatiti i bugarske gradove Sofiju,Burgas i Varnu.




REANIMACIJA
svira od leta 2003. kada je instrumente držala prva postava benda koja se trudila svirati mešavinu svega što je punk stvorio od ‘77. naovamo. U toj postavi snimljen je i prvi diy demo, simbolično nazvan «DEMOnstracija prva» koji je izašao u izdanju NIP-a kao njegovo 5.izdanje. Početkom 2005. rasformirala se prva postava te se u preostala 3 mjeseca uvježbava postava sa novim gitaristom.U proljeće 2005. godine bend odlazi na 10-dnevnu turneju po Nemačkoj i Hlandiji te po povratku snima  prvi studijski album nazvan «Streets of Pula» koji savršeno ocrtava muziku kakvu danas sviraju.Kroz godine bend doživljava još nekoliko izmena (od čije je prvobitne postave ostao samo pevač) te u sadašnjoj postavi se ustaljuje od proleća 2007. godine kao kvalitetni himnični punkrock bend stare engleske škole i sve prožeto tipičnim «pulskim zvukom». Nasljednici pulske punkrock škole ’90-ih koja je tada bila predvođena bendovima poput Fakofbolan, Frontalni Udar, …Odsvirali su zapaženije nastupe po raznoraznim domaćim i stranim hc/punk festivalima, kao i brdo pojedinačnih svirki punih pozitivnog haosa i energije koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Time Reanimacija ostaje jedini bend (osim neuništivih Antitodora) koji i dalje prenosi taj stari zvuk na novije generacije u gradu. Na ljeto 2009. godine Reanimacija je snimila drugi DIY album u studiju"JA SAM GLUH" kod Juleta ,pod nazivom "Savršene Mozgovne Egzibicije - SME" koji je posvećen tragično preminulom prijatelju Alešu Rodiću-Šeli kojim je bend napravio veliki odmak od prvih izdanja dajući ustaljenom postavom svom bendu potpuniji i moćniji zvuk
Krajem 2010. godine sami su (totallydoityourself) snimili EP album "ULIČNA OPORBA" sa 6 pesama koji se može besplatno skinuti sa interneta.
U 2016. album je u pripremi I imati cemo priliku poslusati nove stvari na koncertu!







Нема коментара:

Постави коментар