недеља, 28. фебруар 2016.

Bend JAL (Josip A Lisac) i novi spot za pesmu `Unapred unazad`


Bend JAL (Josip A Lisac) je izbacio novi spot za pesmu `Unapred unazad`, sa poslednjeg albuma `Sve u moje vreme`, koju premijerno mozete poslusati na nasem portalu.




Bend JAL (Josip A Lisac), nastaje 2009. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL (Josip A Lisac), okuplja muzičare različitih sviračkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih nam pravaca rokenrola, no ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove. Muzički stilovi koji međusobnim kontaktom ostvaruju posebnost mogućnosti alternativne muzike dvadesetprvog veka, jesu još i rok, bluz, folk, džez, pank… Zvučnu sliku ovog benda čine: bubanj, bas, električna gitara, klavijature, akustična gitara i duvačka sekcija koja je promenljiva u skladu sa potrebama pesme ili albuma. Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, poređenjem, šalom, a najviše igrom reči, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena. Bend JAL (Josip A Lisac), je bend koji podržava višeslojnost rokenrola i tako ide u korak sa vremenom, ali ipak, njihova vera i ideali jesu velikim delom u prošlim vremenima. Diskografija: „Poslednji Samuraji“, „Sto godina sam ođe“, „Pali Ideali“, „S njemačkim u svijet“.




U Tuzli ce nastupiti,prvi put, 31.marta u Clubu Palme/Dom mladih ,a pre toga ih mozete cuti i videti 11.marta u Gerila Baru !

Momci obećavaju dobru žestoku svirku a vaše je samo da dođete i podržite mladi band i urbanu muzičku scenu !!!

Нема коментара:

Постави коментар