петак, 29. јануар 2016.

Ante Prgin i MAGUL predstavljaju vam “Trees Believe in Silence”


 Ante Prgin opet kreće ispočetka. Sibenicki muzicar, najpoznatiji po ulozi gitarista i vokala neprežaljene zagrebackog benda  Fali V, a potom i lider nedavno ugaslog sibenickog L’Koka, ima novi bend. Zove se Magul i ima prvi singl.  “Trees Believe in Silence” je na YouTubeu i označava početak života nove sibenicke autorske grupe.

Uz Antu su tu basist Božo Bilušić i bubnjar Rino Miorin. Prvi je ton-majstor, producent i vlasnik studija, a drugi je iskustvo sticao u bendu The Pulse. – Ta je avantura krenula po završetku priče s L’Kokom. Razmišljao sam s kime, kako i što. Krajem ljeta sam sjeo s Božom, koji je L’Koku u nekoliko navrata bio ton-majstor, i dogovorio se s njim. U paketu došao je i Rino koji zajedno s Božom radi u studiju – kaže Ante.

- Napravili smo tri pjesme, jednu od njih odlučili smo snimiti, a onda smo se prijavili na splitski festival ST-Art i priča je krenula – govori Prgin. Dakle, ukratko: “Trees Believe in Silence” traje gotovo sedam minuta (!), radi se o kompleksnom autorskom djelu kojega bismo mogli usporediti s drugom i najboljom fazom  američkih funk-rock velikana Faith No More. Ne zvuči nimalo “dalmatinski”, a trebalo bi zvučati “svjetski”, jer svijet je, uostalom, i krajnji cilj Magula. -

Eto. Poslusajte “Trees Believe in Silence”, drzite palceve Magulu i fokusirajte se. Jer sta je sedam minuta naspram vecnosti…Нема коментара:

Постави коментар