уторак, 28. август 2018.

Nekadašnja zgrada Beobanke otvara vrata za umetnike



Umetnički kolektiv "Street Smart" i projektantski biro "Stattwerk" 8. i 9. septembra otvoriće vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih "strit art" lokacija - nekadašnju zgradu "Beobanke", za ulične umetnike i sve zainteresovane građane.


Umetnički kolektiv „Street Smart“ i projektantski biro „Stattwerk“ 8. i 9. septembra otvoriće vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih „strit art“ lokacija – nekadašnju zgradu „Beobanke“, za ulične umetnike i sve zainteresovane građane.

U okviru festivala ulične umetnosti „rEKOnstrukcija“ odvijaće se oslikavanje murala uživo, dizajnerski i ekološki market, kreativne radionice za decu i odrasle i di-džej program, a svi sadržaji su besplatni.



Nekadašnju zgradu „Beobanke“ oslikavaće neki od najboljih uličnih umetnika aktivnih na domaćoj sceni, koji će odgovoriti na temu „Gradska oaza“.

Učestvovaće Nikola Mihajlović, Jana Danilović, JUNK, TKV, Das Drogen, Studio Kriška, Ink, Zez Lunatic, Re, Kewa, Anthony Brooks, Resto i Quam.

Svi zainteresovani posetioci moći će da pohađaju i nekoliko kreativnih radionica.

U subotu, u 12 sati, decu uzrasta od 8 do 15 godina očekuje radionica „Crtanje u krug“ umetnika Quama, koja kombinuje klasične slikarske discipline sa igrom.

Istog dana u 13 časova počinju dve radionice nastale u saradnji sa studentima Fakulteta za medije i komunikacije.

Radionica animiranih kolaža „Šetnja herbarijuma” Tamare Tasi i Jane Bjelice uključuje pravljenje digitalnog herbarijuma, a radioničarski program eksperimentalnog i ambijentalnog muzičkog instrumenta „Sonic Junk Harmonic“ Tarasa Subotića i Ivane Miljković, će se sastojati od sklapanja novih muzičkih instrumenata od odbačenih i upotrebljenih materijala.

U subotu u 14 časova će se predstaviti i prvo ekološko-socijalno preduzeće u Srbiji „Ekobag“ radionicom šivenja torbi od upotrebljenih bilborda i tekstila, a u nedelju od 13 časova Jana Danilović, ulična umetnica, vodiće radionicu „Paste up“ namenjenu svima koji žele da se upoznaju sa tehnikom, koja se koristi za privremene intervencije na ulici.

Oba festivalska dana između 18 i 20 časova radiće se i sito štampa uživo, a od 12 do 20 časova će raditi dizajnerski i ekološki market.

Prve večeri za muzički program biće zadužen Ali Guney, di-džej i dizajner zvuka iz Turske koji živi u Beogradu, dok će muzički matine u nedelju početi nastupom Katarine Radovanović i prerasti u noćni program „Šćepine vragolije“ u znaku hausa, fanka, diska, soula, afroa i broukenbita.



B92.net

Нема коментара:

Постави коментар