субота, 21. април 2018.

Let 3, Disciplin A Kitschme,The Toaster...09. maja u Novom Sadu




Na tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, pored obeležavanja pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja biće proslavljena i titula Najboljeg evropskog velikog festivala koju je Exit nedavno osvojio po drugi put u ovoj deceniji, saopštili su iz organizacije Exit.

Veliko slavlje, zakazano na Trgu slobode, ugostiće velike domaće i regionalne bendove kao što su "Let 3", Disciplin A Kitschme i Tri kapljice, ali i njujorški sastav The Toaster.


Pobednička fešta nastaviće se do ranog jutra u klubu Quarter, uz ovogodišnje DJ rezidente Exitove Dance Arene, a muzičkom programu pridružiće se i edukativni sadržaji Fondacije Novi Sad 2021, koja će 9. i 10. maja u Studiju M organizovati Međunarodnu konferenciju "Neutralno", na temu održivosti novih kulturnih prostora.

Muzički program počinje na Trgu Slobode, gde će jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme nastaviti svoju misiju "čišćenja i oplemenjivanja javnog života".

Pridružiće im se Let 3, popularni rok sastav iz Rijeke, apsolutni miljenici novosadske publike, koja je već imala priliku da prisustvuje njihovim avangardnim nastupima.

Iz Njujorka stiže SKA sastav The Toaster, pripadnici takozvane drugotalasne generacije sastava koji stvaraju i izražavaju se u SKA žanru.

Bend poznat po fenomenalnim koncertima punim pozitivne energije i zdravih stavova.

Uvertira u večernji program ovogodišnjeg Ritma Evrope biće lokalni "all girl" pank rok sastav "Tri kapljice" koje će zagrejati publiku te večeri a čiji se album tokom proleća očekuje u izdanju SKC Novi Sad.

U duhu pobede, velika proslava titule Najboljeg evropskog festivala biće nastavljena u klubu Quarter, gde će se u noći između 9. i 10. maja predstaviti najomiljenija domaća i regionalna klupska imena.

Pored muzičkih dešavanja, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava niz kulturnih manifestacija, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa, do velikog koncerta na Trgu slobode.

Fondacija Novi Sad 2021 tim povodom 9. i 10. maja u Studiju M održaće konferenciju "Neutralno" , koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti prezentovane različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Na konferenciji učestvuju ko-menadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije...


 Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар