уторак, 10. април 2018.

E-Play je objavio spot za pesmu "Šamarčina"



Alternativni bend E-Play objavio je danas premijerno spot "Šamarčina", kao najavu novog albuma "Sloboda" koji će do kraja aprila objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play.

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković ističe da je "Šamarčina" prvi angažovani spot koji je ikada izašao iz E-play video-produkcije i da je nastao tako što su članovi benda "čitajući novine svaki dan, konstantno bili izloženi vestima o nasilju u porodici".

"Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku a i poruku da se može izaći iz 'začaranog kruga' u kome se žene nalaze. Ženski deo benda je bio spreman da to verno predstavi, a tome su svakako doprilnele i dobro urađene maske na našim licima", kaže Maja Cvetković.



U spotu režisera i kamermana Vuka Protića, Maja Cvetković i prateća pevačica Kristina Jovanović pokrivene su fascinantno uverljivim ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendy Kumalakanta. Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, pojavljuje se u ulozi majke rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja E Play gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut.

"Najčudnijii deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali srećom, ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo...", kaže Maja Cvetković.

Prema njenim rečima, tekst "Šamarčine" odnosi se "na velike životne udarce i samobodrenje da će biti nam bolje!"

Izvor : B92
foto: Nebojša Babić

Нема коментара:

Постави коментар