понедељак, 19. март 2018.

Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD




Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il bos", saopštili su iz promoterske kuće Long Play.


Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star Bandom, 24. marta u The Phoenix Theatre u Torontu, 25. marta u Venue Club u Vankuveru, 30. marta u Joe's Live Rosemont u Čikagu i 31. marta u The Cutting Room u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, izašla je bestseler autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu", a postavio je pozorišnu autorsku multimedijalnu predstavu "FBI - Dosije Tesla", Karajlić se sada ponovo "stvarno uželeo svirke i scene".

"Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao pre 20 godina, a No Smoking pre šest-sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente", kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem na čelu, prilikom nedavne probe u studiju "Master blaster" u Beogradu, ponovo snimio "Hadžija il bos".


Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар