четвртак, 31. август 2017.

Festival uličnih svirača "Gradić fest" počinje sutra





Festival uličnih svirača "Gradić fest" počinje sutra svečanom povorkom koja će proći ulicama Novog Sada, od Trga slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Povorku građana i umetnika predvodiće "Flaać Bras Band" iz Švajcarske, orkestar od 30 limenih duvača koji svira u hodu, a vizuelni segment činiće pet velikih skulptura napravljenih od balona, koje predstavljaju pet zlatnih ptica, simbol mira prisutan na grbu Petrovaradina.


Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival udružiće se od 1. do 3. septembra na ulicama Petrovaradinskog podgrađa oko ideje pokretanja GRADIĆ FESTA.

Ideja o udruživanju pojavila se prošle godine kada je Festival uličnih svirača uz slogan – Budimo Gradić, premešten u Podgrađe sa ciljem da probudi i oživi ovu zajednicu. Tada se inicijativi pridružio veliki broj udruženja, festivala, i pojedinaca koji su želeli da učestvuju u oplemenjivanju ovog, godinama zanemarenog lokaliteta.




Ovogodišnji, 17. po redu Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu.

Kao i prethodnih 16 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, ali i drugih udaljenih država, a činiće ga muzički nastupi, filmske i video projekcije, performansi, ambijentalne predstave, umetničke instalacije i drugo, a kompletan program mozete pogledati OVDE.


Lokacije na kojima će se održavati programi festivala:

Beogradska ulica,Trg vladike Nikolaja,Štrosmajerova ulica sa bočnim uličicama,Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave), iBarutana “Josif” sa okolinom

Нема коментара:

Постави коментар