четвртак, 31. август 2017.

5 poznatih bendova čiji su se članovi mrzeli




Ako rok grupa izađe na binu i održi koncert za pamćenje, to ne znači da su odnosi između članova benda tako sjajni kako izgledaju nama iz publike. Štaviše, neke od najpoznatijih grupa u istoriji rok muzike su više vremena i energije potrošili u svađama i prepirkama nego u pravljenjenju i sviranju muzike. Saznajte o kome se radi u tekstu koji sledi.


1. Guns N’ Roses


Problemi između pevača Axla Rosea i gitariste Slasha su počeli još početkom ’90-ih, ali dugo vremena javnost nije znala zbog čega je nastao raskol ovih talentovanih muzičara. Vremenom su otkriveni neki detalji, između ostalog i činjenica da je jedan od glavnih razloga svađe bio Michael Jackson (!?).

Naime, stari menadžer grupe Doug Goldstein je izjavio za magazin Rolling Stone Brazil da je Axlu teško palo to što je Slash odlučio da svira na pesmi Black and White poznate pop zvezde, budući da je on u javnosti imao reputaciju pedofila, a Axl je navodno bio žrtva zlostavljanja u detinjstvu. Kako god bilo, Slash je napustio bend 1994, a morali smo da čekamo do 2016. da bi ih ponovo videli zajedno na bini na povratničkoj turneji grupe.




2. Oasis

Malo je bendova koji su toliko poznati po svađi svojih članova od britanske grupe Oasis. Gotovo da ne može da prođe mesec dana da braća Liam i Noel Gallagher ne kažu nešto loše o jedno drugom u javnosti. Iako se ’90-ih činilo da iza toga stoji standardan bratski rivalitet potpomognut velikim količinama alkohola, od 2009. godine njih dvojica više nisu u nikakvom odnosu. Ostaje da vidi da li će smoći snage za još jedan zajednički album ili turneju, ali ako nas pitate, tako nešto deluje veoma verovatno, naravno sa novim raskolom odmah posle toga.




3. Simon and Garfunkel

Od kada su se raspali 1970. Simon i Garfunkel su pokušali nekoliko puta da ponovo zajedno pravu muziku, ali to nikada nije potrajalo s obzirom na činjenicu da se ne podnose. Talentovaniji među dvojcem i glavni autor pesama, Paul Simon, nikad nije pokazivao jednak entuzijazam prema bendu kao pevač Art Garfunkel, koji se ne bi bunio da se grupa nikada nije ni raspala. Kao jedan od razloga napuštanja grupe, navodi se Paulova frustracija činjenicom da su ljudi mislili da zajedno pišu pesme, a u slučaju velikog hitaBridge Over Troubled Water, da je njegov autor isključivo Art Garfunkel.



4. Aerosmith

Gitarista Joe Perry i pevač Steven Tyler su nenadmašni kada su na bini, ali bi nakon koncerta radije provodili vreme sa nekim drugim ljudima. Perry je napomenuo u svojoj biografiji da Tylera više zanimaju slava i žene nego muzika. Pevač mu nije ostao dužan i u svojoj autobiografiji ga je opisao kao hladnog i suviše profesionalnog muzičara s kojim čovek ne može da se opusti. Inače Perry je početkom ’80-ih napustio bend na nekoliko godina.




5. Kings of Leon

Kings of Leon nisu na sceni toliko dugo kao ostali bendovi sa liste, ali to ih nije sprečilo da prolaze kroz iste probleme kao oni. I u ovom slučaju jedan od glavnih krivaca za svađe između članova je alkohol. Frontmen grup Caleb Followill je 2010. izjavio kako je trezan jedino bio prvih 30 minuta svakog dana. Na jednom koncertu je čak rekao publici da mu nije dobro zbog alkohola i da će se ubrzo vratiti na binu i nastaviti da peva nakon što se ispovraća. Do toga naravno nije došlo, što je inspirisalo ostale članove grupe, posebno njegovog brata Jareda, da ga javno optuže da je upropastio koncert, a kasnije i celu turneju benda te godine. Caleb je na to odreagovao naprasnim odlaskom u Njujork i malo mu je falilo da zauvek napusti grupu. Na našu sreću, svađa je trajala samo nekoliko dana i bend je nastavio da funkcioniše, s tim da se danas Caleb drži dalje od alkohola.


citymagazine.rs








Нема коментара:

Постави коментар