недеља, 30. јул 2017.

Rockvillage festival, 11. i 12. avgusta u Banatskom Sokolcu



Rockvillage je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini. Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

Rockvillage je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka.
Na Rockvillage-u ćete uvek moći da čujete raznovrsne izvođače. Od onih najpoznatijih, pa sve do onih mnogo manje afirmisanih, koji maltene svoje prve muzičke korake, na naše veliko zadovoljstvo, prave zajedno sa nama.
Ono što Rockvillage čini jedinstvenim festivalom u Srbiji jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan.

Takođe, o Rockvillage-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava.
Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue

Tokom oba dana festivala, aktivna su dva stejdža.

Prvi, veliki – Main Stage i drugi, manji – Sound System Stage, rezervisan za ljubitelje elektronskog i drugog zvuka za koji su zaduženi razni DJ-evi, od kojih su neki već postali i rezidenti festivala.


I ove godine, u Banatskom Sokolcu, biće održan Rockvillage festival, 11. i 12. avgusta.

Osim u dobroj muzici, posetioci će moći da uživaju u  odbojci na pesku, likovnoj koloniji, defileu bajkera, a za najmladje, organizovana je radionica za decu "Ritam Duše"
Kamp koji se organizuje u okviru festivala je besplatan, a takodje i ulaz na festival.




11. I 12. avgusta ocekuju vas  nastupi sjajnih muzicara i bendova, kao što su :
Lutan Fyah (Jamaica), Rock Symphony(Macedonia),Mortal Kombat, Cactus Jack,Sharks Snakes&Planes,David Green,Viva Vops,Ras Abraham,Belo u Boji,Hadži Prodane Duše,The Commandos,PPT ,Djordje David & Death Saw natupaju za bajkere, Hurleur,Vrane Kamene , Igor Vince & His Drum, Brass and Keys,KAL,Del Arno Band,Stereo Banana,Strah od Dzeki Cena,Mr.no ....

KOMPLETAN PROGRAM FRSTIVALA POGLEDAJTE  OVDE





Rockvillage

Нема коментара:

Постави коментар